Головні новини середи і ночі: слідство у справі Порошенка, пожежа на Луганщині

Четвер, 9 липня 2020, 08:00

Слідство у справі Порошенка завершене: прокуратура вже не хоче для нього жодних обмежень, внаслідок пожеж на Луганщині загинули 5 осіб — актуальні новини 8 липня.

Про Порошенка

Слідство у справі проти 5-го президента Петра Порошенка завершило розслідування, хоча вночі 7 липня його продовжили на 3 місяці.

Пізніше, коли засідання суду продовжилось, прокурор у справі заявив, що обирати запобіжний захід вже неможливо, адже розслідування завершене.

Тому суд залишив без розгляду клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу експрезиденту.

Про пожежу

Внаслідок великої пожежі у Луганській області загинули 5 осіб. У лікарні потрапили 22 людини, серед них є діти. Також було знищено 24 будівлі і 59 отримали важкі пошкодження.

Голова МВС Арсен Аваков повідомив, що на гасінні пожежі почала працювати авіатехніка, а також озвучив три основних версії виникнення стихійного лиха: необережне поводження з вогнем, погодні умови, умисний підпал.

На засіданні Тристоронньої контактної групи українська сторона закликала до повного та всеосяжного режиму припинення вогню через пожежу.

У Луганську область прилетів президент Зеленський — він заявив, що уряд виділить по 300 тисяч грн на відновлення домівок та компенсації.

Про телеграм-канали Української правди

Багато пишемо про коронавірус і не тільки у наші Telegram-канали.

УП. Стрічка — короткі та оперативні новини про те, що відбувається прямо зараз;

УП. Кляті питання — відповіді на найпоширеніші питання, стислий переказ публікацій, підсумкові новини дня.

Радимо підписатися, на обидва канали, щоб бути в курсі найголовніших подій, важливої інформації та нічого не пропустити.

Про інші важливі новини

ДБР повідомило про підозру експрикордоннику за пропуск Порошенка та членів його родини через кордон "поза існуючим пунктом пропуску" — п’ятий президент заявив, що в очі не бачив його.

Блогер Анатолій Шарій звинуватив Офіс президента в "замовленні свого політичного вбивства" — у Зеленського називають ці закиди сміховинними.

Суд зобов’язав журналістів програми "Наші гроші" спростувати відеосюжет стосовно розкрадань в "Укроборонпромі", визнавши його недостовірним, і таким що порушує особисті немайнові права Ігоря Гладковського.

МВФ має "заморозити" співпрацю з Україною та зажадати достроково погасити кредити, поки Зеленський не призначить незалежного голову Нацбанку — Гонтарева.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування