Новини 11 серпня: Тесла Богдана, Білорусь Лукашенка

Вівторок, 11 серпня 2020, 21:53
Новини 11 серпня: Тесла Богдана, Білорусь Лукашенка

Богдану спалили Теслу, Тихановська виїхала з Білорусі у Литву — актуальні новини 11 серпня.

Про Теслу

Колишньому голові Офісу президента Андрію Богдану цієї ночі спалили електромобіль "Tesla".

Він опублікував відео з камери спостереження, на якому невідомий підпалює його електрокар, та заявив, що розцінює це як погрозу від влади.

Про Білорусь

Опозиційна кандидатка на виборах президента Білорусі Світлана Тихановська покинула Білорусь і прибула в Литву.

"Не дай Бог, опинитися перед таким вибором, перед яким опинилася я": у відеозверненні Тихановська пояснила, що сама прийняла рішення виїхати з Білорусі до дітей, хоча це було важким рішенням.

Пізніше з’явилося ще одне її звернення до білорусів, у якому вона закликала їх не протидіяти правоохоронцям, не виходити на протести та поважати закон.

"Людина, яка три години перебуває на самоті з двома представниками силових структур, може прочитати будь-який текст" — представник виборчого штабу Тихановської пояснила, що відеозвернення було записане в кабінеті голови ЦВК Білорусі Лідії Єрмошиної.

Тим часом у Білорусі розпочався загальнонаціональний страйк, працівники підприємств в Мінську та інших містах масово залишають робочі місця.

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Шоумен і член партії "Голос" Сергій Притула буде балотуватися в мери столиці від цієї політсили.

Лікарку Юлію Кузьменко, підозрювану у вбивстві журналіста Павла Шеремета, відпустили з-під варти під цілодобовий домашній арешт.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що в РФ зареєстрували першу у світі вакцину від COVID-19 і його донька уже зробила щеплення.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про гральний бізнес, не дивлячись на дві взаємовиключні норми про визначення органа-регулятора ринку.

За добу 10 серпня в Україні зафіксували 1 158 нових випадки захворювання на COVID-19, водночас 29 хворих померли, а 575 людини одужали.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування