Головні новини четверга і ночі: хабар для Юрченка, обрання очільника САП

П'ятниця, 18 вересня 2020, 08:00

Юрченка виключили з фракції, йому вручили підозру і просять 6,5 млн застави, Рада визначилася зі списком комісії, яка обиратиме очільника САП, — актуальні новини 17 вересня.

Про хабар для Юрченка 

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала клопотання про тримання під вартою нардепа "Слуги народу" Олександра Юрченка, якого підозрюють в отриманні хабара.

Водночас Іван Фіщенко, якого НАБУ підозрює в хабарництві у змові з нардепом Олександром Юрченком, вийшов із СІЗО під заставу 1 мільйон гривень.

Парламентська фракція "Слуга народу" виключила зі своїх лав Олександра Юрченка. Детективи НАБУ вручили йому підозру і клопочуть про арешт із альтернативою 6,5 млн гривень застави.

Про обрання очільника САП

У Європарламенті заявили про загрозу для безвізового режиму з ЄС у зв'язку з проблемною процедурою відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Одна Верховна Рада підтримала проєкт постанови про визначення представників до складу комісії, яка обиратиме керівника САП.

Згодом представництво ЄС і посольство США в Україні прямо заявили, що від прозорості обрання нового керівника САП залежатиме подальша підтримка України.

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Міський голова Харкова Геннадій Кернес проходить обстеження в німецькій клініці, куди його доставили в ніч на четвер у протиковідній капсулі.

Олександр Лукашенко заявив, що "аналіз подій, що відбулися" показав, що сценарій "знищення Білорусі" готувався протягом останній десяти років.

Європарламент схвалив резолюцію щодо ситуації у Білорусі, у якій наголошує на невизнанні результатів президентських виборів у Білорусі, пропонує визнати Координаційну раду опозиції представницьким органом білоруського народу та закликає до санкцій проти режиму Лукашенка.

Прикордонники продовжують посилено охороняти ділянку українсько-білоруського кордону, оскільки численні іноземці-паломники не полишають сподівання потрапити на територію України попри існуючі карантинні обмеження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування