Новини 13 жовтня: всенародне опитування, продовження карантину

Вівторок, 13 жовтня 2020, 21:24
Новини 13 жовтня: всенародне опитування, продовження карантину

Зеленський анонсував всенародне опитування 25 жовтня, Карантин в Україні продовжили до кінця 2020 року, — актуальні новини 13 жовтня.

Про всенародне опитування

Президент Володимир Зеленський анонсував проведення у день виборів 25 жовтня всенародного опитування, на якому українцям запропонують дати відповідь на 5 питань. Що саме питатимуть, наразі невідомо.

Опитування, яке Офіс президента пропонує провести 25 жовтня, на відміну від конституційного референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків.

У більшості фракцій Верховної Ради розкритикували ідею Зеленського провести у день виборів 25 жовтня всенародне опитування.

Про продовження карантину

Кабінет міністрів на засіданні 13 жовтня продовжив дію адаптивного карантину в Україні до кінця 2020 року.

Кабінет міністрів також рекомендуватиме закладам передвищої та вищої освіти на місяць перейти на дистанційне навчання.

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

У Лондоні президент Володимир Зеленський мав закриту зустріч із новим головою Секретної розвідувальної служби МЗС Великої Британії Ричардом Муром, на якій ішлося і про оточення українського лідера.

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська оголосила ультиматум самопроголошеному президенту Білорусі Олександру Лукашенку: якщо до 25 жовтня він добровільно не залишить президентський пост і не звільнить усіх політв'язнів, вона почне загальнонаціональний страйк.

СБУ проводить обшуки у всеукраїнській мережі автозаправних станцій БРСМ-Нафта.

На сайті президента зареєстровано петицію – призначити головою української делегації в ТКГ екслідера "Правого сектора" Дмитра Яроша.

Рада ЄС у вівторок затвердила рекомендації про скоординований підхід до обмеження вільного пересування через коронавірус, які передбачають розподіл регіонів на зелену, помаранчеву, червону та сіру зони відповідно до епідеміологічної ситуації.

Відомий португальський футболіст Кріштіану Роналду захворів на Covid-19.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування