Головні новини вівторка і ночі: саміт Україна-ЄС, зустріч Медведчука і Путіна

Середа, 7 жовтня 2020, 08:00
Головні новини вівторка і ночі: саміт Україна-ЄС, зустріч Медведчука і Путіна
Фото: ОП

Євросоюз погодився оновити Угоду про асоціацію з Україною, Віктор Медведчук зустрівся з Володимиром Путіним, — актуальні новини 6 жовтня.

Про саміт Україна-ЄС

Український уряд та Європейська комісія підписали три угоди, які передбачають виділення Україні 60 млн євро. 

Крім того, Європейський Союз підтвердив відсутність загроз для дії безвізового режиму з Україною та очікує, що його повноцінне функціонування відновиться після пандемії коронавірусу. Ба більше, за підсумками двостороннього саміту в Брюсселі Україна та ЄС досягли домовленості про оновлення Угоди про асоціацію. 

ЄС також готовий допомогти Україні отримати доступ до вакцини проти COVID-19. 

У Брюсселі президент Володимир Зеленський вручив віцепрезиденту Європейської комісії з питань міжінституційних відносин Марошу Шефчовичу орден князя Ярослава Мудрого II ступеня.

Про зустріч Медведчука з Путіним

Голова політради партії "ОПЗЖ" Віктор Медведчук зустрівся зі своїм кумом президентом Росії Володимиром Путіним. Український політик похвалився, що вакцинувався з сім'єю в окупованому Криму російською вакциною та просив у свого кума обдумати "можливе часткове зняття санкції з України".

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Ревізори Держаудитслужби нарахували недоліків та фінансових порушень у роботі "Нафтогазу" на понад 225 млрд гривень, що призвело до прямих втрат компанії на суму понад 75 млрд грн.

Володимир Зеленський заявив, що державну дачу на території резиденції "Конча-Заспа" сприймає як готель, а жити хоче вдома, тому хоче побудувати чи орендувати дім.

Зеленський також призначив Ігоря Фоменка виконуючим обов’язки генерального директора "Укроборонпрому" і звільнив з посади директора концерну Айвараса Абромавичуса.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак у Ватикані провів неафішовану зустріч тет-а-тет з державним секретарем Святого Престолу кардиналом П'єтро Пароліном.

Колишнього прокурора Тернопільщини Миколу Петришина, якого звільнили за п’янку на робочому місці та невідповідну поведінку, призначили заступником керівника Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

ЦВК Киргизстану визнала недійсними підсумки парламентських виборів, які пройшли 4 жовтня та викликали хвилю протестів.

Сервісні центри МВС почали видавати власникам електрокарів незвичайні, "зелені" номерні знаки.

На другий день протестів через результати виборів прем'єр-міністр Киргизстану Кубатбек Боронов і спікер Жогорку Кенеша (парламенту) Дастанбек Джумабеков подали у відставку.

Вірменська сторона готова "піти на поступки" з приводу Нагірного Карабаху, якщо до цього ж готові в Баку. У той же час Азербайджан рішуче налаштований на звільнення Нагірного Карабаху. 

7 жовтня світ перетнув позначку у 36 мільйонів випадків коронавірусу, ще 4 жовтня повідомлялось про 35 мільйонів.  

Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало перевірку декларації нардепа від Опозиційної платформи "За життя" Іллі Киви, у декларація якого зазначається дохід від здачі в оренду жомової ями.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...