Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини вівторка і ночі: підозру Тупицькому, згортання "Північного потоку-2"

Середа, 20 січня 2021, 07:00

Глава КС Тупицький отримав підозру, але прикидається, що ні, "Газпром" вперше визнав ймовірність припинення будівництва "Північного потоку-2", — актуальні новини 19 січня.

Про підозру Тупицькому

Конституційний суд повідомляє, що працівники Управління державної охорони не допускають Олександра Тупицького до приміщення суду та робочого кабінету голови КС. 

Крім того, ДБР повідомило про підозру голові Конституційного Суду України, хоча сам Тупицький імітує її невручення і відвідує робоче місце.

Про згортання "Північного потоку-2"

Російський виробник газу "Газпром" у випущеному ним проспекті єврооблігацій визнав, що існують ризики зупинки чи згортання проєкту газопроводу "Північний потік-2". 

Згодом концерн Bilfinger SE вийшов з будівництва "Північного потоку-2", ставши першою німецькою компанією, яка залишила проєкт російського газопроводу, а США внесли до санкційного списку російський корабель-трубоукладач "Фортуна", задіяний у будівництві газопроводу.

Про Толоку Української правди

УП дарує футболку з оновленим Дон Кіхотом кожному підписнику Толоки УП, який підтримає видання від 1000 грн на рік. Акцію продовжено до кінця січня.

Долучайтеся до Толоки УП і отримуйте ексклюзивні промокоди від бізнес-партнерів Української правди.

 

Про інші важливі новини

Офіс генпрокурора розпочав кримінальні провадження проти народного депутата від "Слуги народу" Олександра Дубінського.

Білоруський офіцер Ігор Макар, який опублікував записи розмов голови КДБ Білорусі про планування вбивства Павла Шеремета, дав свідчення українським правоохоронцям у Києві у справі про вбивство журналіста.

У "Студії "Квартал 95" не підтвердили і не спростували продаж російському каналу "СТС" франшизи на зйомки "Ліги сміху", зазначивши, що дистриб’юцією їхніх продуктів займається шведська компанія "Eccho Rights".

Участь у російській версії "Ліги сміху", проєкту студії "Квартал 95", братимуть команди із окремих районів Донецької області, окупованого Росією Криму та материкової частини України. 

Міністерство охорони здоров'я не купувало в Росії тести для  діагностики коронавірусу SARS CoV 2 методом полімеразної реакції. 

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт із ініціативою заборонити перенесення вихідних і робочих днів.

Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального опублікував розслідування про палац президента Володимира Путіна біля Геленджика.

Президент Володимир Зеленський доручив заступнику керівника ОПУ Кирилу Тимошенку перевірити відповідність низки тарифів у Києві та областях України через спробу очільників міст "обґрунтувати перед суспільством зростання тарифів".

Чинний президент США Дональд Трамп, чиї повноваження закінчуються 20 січня, записав прощальне відеозвернення до американців.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування