Головні новини четверга і ночі: пожежа в будинку для літніх людей, рішення ЄСПЛ щодо Майдану

П'ятниця, 22 січня 2021, 07:00

Внаслідок пожежі в будинку для літніх людей у Харкові загинули 15 осіб, ЄСПЛ звинуватив владу Януковича у численних порушеннях прав людини під час Майдану — актуальні новини 21 січня.

Про пожежу в будинку для літніх людей

У приватному будинку для літніх людей у Харкові внаслідок пожежі загинули 15 людей.

У зв’язку з цим прем’єр-міністр Денис Шмигаль скликав позачергове засідання Кабміну, а поліція відкрила кримінальне провадження. Власницю пансіонату готуються затримати.

За попередньою інформацією, пожежа сталася через необережне поводження з електронагрівальними приладами.

Про рішення ЄСПЛ

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) у четвер виніс рішення у низці справ щодо подій Революції гідності, заявивши про численні порушення прав людини та відповідальність держави Україна за смерть принаймні одного протестувальника. 

ЄСПЛ також визнав, що Росія винна у низці порушень прав людини після окупації Південної Осетії та Абхазії, але не несе відповідальності за ці регіони під час російсько-грузинської війни.

Про Толоку Української правди

УП дарує футболку з оновленим Дон Кіхотом кожному підписнику Толоки УП, який підтримає видання від 1000 грн на рік. Акцію продовжено до кінця січня.

Долучайтеся до Толоки УП і отримуйте ексклюзивні промокоди від бізнес-партнерів Української правди.

Про інші важливі новини

Заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталій Немілостівий не лише їздив нетверезим Києвом, а й зчепився з патрульними поліцейськими та хвалився своєю посадою, коли його зупинили. Після цього Кабінет міністрів звільнив Немілостівого.

Ватажки ОРДЛО 20 січня відпустили для передачі в Україну кількох людей, помилуваних заздалегідь, 21 січня їх планували відправити з Росії в Білорусь, звідки їх має забрати лідер ОПЗЖ і кум російського президента Віктор Медведчук.

Обвинуваченого у нападі в березні 2019 року на співробітника Адміністрації президента Олександра Бухтатого засудили до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Правління Нацбанку вирішило залишити облікову ставку без змін на рівні 6% і підвищило інфляційний прогноз на 2021 рік до 7%.

КС Молдови на засіданні 21 січня розглянув запити депутатів, в яких вони просили суд висловитися про закон "Про функціонування мов на території Молдови", і визнав закон неконституційним.

Терористи-смертники вчинили два вибухи на ринку у центрі іракської столиці Багдад, внаслідок них загинули щонайменше 28 людей, 73 особи отримали поранення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...