Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 16 серпня: аеропорт Кабула, незаконні евакуації

Понеділок, 16 серпня 2021, 21:09
Новини 16 серпня: аеропорт Кабула, незаконні евакуації

Аеропорт Кабула штурмували охочі вилетіти, до 300 незаконних евакуацій авто щодня: у Києві викрили банду евакуаторів — актуальні новини 16 серпня.

Про Кабул

У столиці Афганістану Кабулі люди проривалися до літаків, аби покинути країну через захоплення влади радикальним ісламістським рухом "Талібан", тим часом великі авіакомпанії почали уникати повітряного простору Афганістану.

Щонайменше п’ятеро людей загинули в аеропорту Кабулу. Пізніше ЗМІ оприлюднили відео, на яких видно, що люди чіпляються ззовні за військовий літак США, що вилітає з Кабулу. У місцевих ЗМІ повідомили, що після злету літака з нього падали люди.

Міністри закордонних справ країн ЄС у вівторок проведуть кризові переговори щодо ситуації в Афганістані.

9 громадян Афганістану, з тих кого Україна евакуювала в ніч на 16 серпня, попросили надати їм статус біженця.

Про незаконні евакуації

У Києві викрили злочинне об’єднання, до складу якого входили службові особи КМДА — вони займалися незаконною евакуацією автівок у столиці.

Щоденно члени організованої групи мали складати 300 актів, на підставі яких приватні служби евакуювали транспортні засоби. Щоб виконувати "денний план", вони вдавалися до хитрощів – біля припаркованого автомобіля встановлювали знак "Дорожні роботи".

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Слідчі Нацполіції аналізують записи камер відеоспостереження з місця загибелі міського голови Кривого Рогу Костянтина Павлова.

Апеляційна палата ВАКС залишила без змін запобіжний захід екссудді Чаусу. Під час закритого засідання він розповів, що "сидів у підвалі в масці" чотири місяці.

Польща у вівторок передасть в Україну 650 тисяч доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca.

За добу 15 серпня в Україні зафіксували 417 нових випадків COVID-19, госпіталізували 433 особи, померли 14 хворих, одужало 248 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 51 068 людей.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування