Новини 17 серпня: інсталяція на Алеї Небесної Сотні, звернення Януковича

Вівторок, 17 серпня 2021, 21:00
Новини 17 серпня: інсталяція на Алеї Небесної Сотні, звернення Януковича

На Алеї Небесної Сотні напроти портретів загиблих встановили інсталяцію для зйомок, з’явилося "звернення Януковича до співвітчизників": про долю Батьківщини і з тезами Кремля — актуальні новини 17 серпня.

Про інсталяцію

На Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві встановили декорації до святкування Дня Незалежності. Кличко заявив, що "символи ностальгії за Радянським союзом" недоречні, і КМДА не має до цього стосунку.

На місці нам повідомили, що це зйомки проєкту до Дня Незалежності. Інсталяція радянської квартири зображає епоху початку незалежності. Робота тривала за прямою вказівкою Зеленського.

Пізніше представники Нацкорпусу розтрощили частину декорацій з радянського минулого, поліція зупинила їх.

В Офісі президента нам пояснили, що до Дня Незалежності на Алеї Героїв Небесної Сотні планувалося зробити інсталяцію екскурсу історією нашої країни, але після хвилі громадського обурення "творчу концепцію переглянуть".

Про Януковича

Напередодні 30-річчя незалежності України російське пропагандистське видання РІА "Новости" опублікувало "звернення експрезидента України Віктора Януковича до співвітчизників", в якому той повторює тези Путіна.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг визнав, що швидкість, з якою "Талібан" взяв під контроль Афганістан, стала несподіванкою.

Уже 120 українців звернулися до дипломатів із бажанням евакуюватися з Афганістану.

48% українців негативно відреагують, якщо президент Володимир Зеленський балотуватиметься на другий термін — опитування.

Представники "Талібану" оголосили загальну амністію для урядовців і закликали до роботи державних установ.

За добу 16 серпня в Україні зафіксували 890 нових випадків COVID-19, госпіталізували 379 осіб, померли 27 хворих, одужало 379 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 123 637 людей.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування