Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини середи і ночі: російська мова на Дніпропетровщині, суд "Північного потоку-2"

Четвер, 26 серпня 2021, 08:00
Головні новини середи і ночі: російська мова на Дніпропетровщині, суд Північного потоку-2

Російську мову позбавили статусу регіональної на Дніпропетровщині, суд виніс рішення проти оператора газопроводу "Північний потік-2" – актуальні новини 25 серпня.

Про російську мову

Дніпропетровський окружний адміністративний суд скасував рішення Дніпропетровської облради про визнання російської мови регіональною. 

Позов подала Дніпропетровська обласна прокуратура.

Суд наголосив, що рішення облради суперечить наразі чинному закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної". 

Рішення може бути оскаржене.

Про суд "Північного потоку-2"

Вищий земельний суд Дюссельдорфа виніс рішення проти Nord Stream 2 AG, оператора газопроводу "Північний потік-2", який оскаржував рішення про підпорядкування трубопроводу газовій директиві ЄС.

Прессекретар президента РФ Володимира Путіна Дмитрій Пєсков заявив, що компанія Nord Stream 2 AG повинна сама визначати подальші кроки.

Про інші важливі новини

Угруповання "Талібан", яке захопило владу в Афганістані, закликає жінок не виходити з дому самостійно та не працювати, оскільки бойовики ще "не навчені" їх поважати. 

Донецький "Шахтар" пробився до групового турніру Ліги Чемпіонів. У матчі-відповіді "Шахтар" у додаткових екстратаймах зіграв унічию 2:2 з французьким "Монако". 

Австралія, США і Великобританія випустили попередження для своїх громадян - країни заявили, що існує висока загроза теракту в аеропорту Кабула імені Хаміда Кирзая  і застерегли своїх громадян від поїздки туди.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко припускає, що люди з сертифікатами вакцинації проти коронавірусу зможуть відвідувати публічні місця навіть у разі локдауну.

Обов’язки міського голови Кривого Рога буде виконувати колишній мер міста Юрій Вілкул. Напередодні, склавши повноваження секретаря міськради, від посади відмовився "слуга народу" Олександр Котляра — у партії назвали це зрадою.

Україна здобула перші медалі на Паралімпіаді-2020 — зокрема плавчиня Єлизавета Мерешко здобула золото на дистанції 50 метрів вільним стилем.

"Укрзалізниця" і Deutsche Bahn уклали договір щодо консалтингу у сфері пасажирських перевезень. У разі успішної співпраці вже у 2022 році німці можуть взяти перевезення в управління.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування