Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини вівторка і ночі: "зелений список" ЄС, кордон Білорусі та Польщі

Середа, 10 листопада 2021, 07:00
Головні новини вівторка і ночі: зелений список ЄС, кордон Білорусі та Польщі
WOJTEK RADWANSKI/AFP via Getty Images

Дві групи мігрантів прорвалися в Польщу з Білорусі; ЄС виключив Україну з "зеленого списку" для подорожей — актуальні новини 9 листопада.

Про Білорусь та Польщу

Дві великі групи іммігрантів потрапили до Польщі з території Білорусі.

Мігранти прорвали паркани на околицях Кринків та Біловежі.

Деяких людей вдалося повернути назад на лінію кордону.

Про "зелений список" ЄС

Рада Європейського Союзу затвердила рішення про виключення України із "зеленого списку" для подорожей у зв'язку з погіршенням епідемічної ситуації. У "зеленому" списку ЄС наразі залишаються 18 країн.

Рішення про виключення України зі списку автоматично не означатиме зміни правил перетину кордону. Проте країни ЄС, як правило, дослухаються до рекомендації Ради ЄС та запроваджують обмеження на в’їзд для жителів країн, яких немає у списку, та на туристичні мандрівки для них.

Бельгія вже офіційно виключила Україну з переліку держав, мешканцям яких дозволений в’їзд без "поважної мети" навіть за наявної вакцинації. Однак згодом стало відомо, що попри початкові повідомлення про заборону в’їзду туристам з України, влада Бельгії все ж лишила право на "несуттєві подорожі" тих, хто має український сертифікат про вакцинацію.

Про інші важливі новини

Запланована віртуальна зустріч президента США Джо Байдена та китайського лідера Сі Цзіньпіня відбудеться наступного тижня.

Війна в Афганістані вступила в "більш смертоносну і руйнівну фазу" – про це заявила спеціальний посланник ООН в Афганістані Дебора Лайонс.

16-річний підозрюваний у смертельній ДТП з "Інфініті" на проспекті Гагаріна у Харкові відмовився здати кров на аналіз за рішенням суду.

Сейм Литви підтримав пропозицію уряду про запровадження надзвичайного стану на кордоні з Білоруссю через посилення "шантажу мігрантами". Надзвичайний стан почне діяти з 10 листопада і запроваджений на один місяць.  

У Києві затримали головного воєнного злочинця донецької в’язниці бойовиків "Ізоляція" Дениса Куліковського. Бойовик з позивним "Палич" або "Перший" довгий час вважався головним на "Ізоляції".

Наприкінці жовтня МОЗ утилізувало 500 тисяч доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca, через те, що закінчився термін придатності.

Ющенко заявив, що його інтерв’ю опинилось у фільмі RT "Україна - вічне сьогодення", бо автори стрічки ввели в оману його і помічників.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування