Головні новини п’ятниці та ночі: кордон Білорусі, катівня "Ізоляція"

Субота, 13 листопада 2021, 07:00
Головні новини п’ятниці та ночі: кордон Білорусі, катівня Ізоляція
СКУПЧЕННЯ БІЖЕНЦІВ БІЛЯ КОРДОНУ В ГРОДНЕНСЬКІЙ ОБЛАСТІ. ФОТО: AFP VIA GETTY IMAGES

Росія раптово перекидає десант на кордон Білорусі з Польщею; Bellingcat знайшла докази, що катівня "Ізоляція" підконтрольна ФСБ РФ — актуальні новини 12 листопада і ночі.

Про кордон Білорусі

Росія направила до Білорусії підрозділ десантників для "проведення навчань" в Гродненські області, що межує з Польщею і Литвою. В Міноборони РФ повідомили, що підрозділ "візьме участь у спільному тактичному навчанні із підрозділами білоруських збройних сил". Десантників скинуть літаки Іл-76.

Також група мігрантів прорвалася через білоруський кордон на прикордонному пункті пропуску Кузьниця — відповідне відео оприлюднило Міноборони Польщі. На відео видно потік людей, який наближається до огорожі на польському кордоні, біля якої чергують військові і прикордонники.

Раніше повідомлялося, що білоруські військові намагалися силою "проштовхати" через кордон Польщі групу мігрантів з близько 35 осіб. При цьому вони штовхали жінок і дітей на огорожу з колючого дроту.

Про катівню "Ізоляція"

Служба безпеки опублікувала окремі елементи свідчень колишнього бойовика терористичної організації "ДНР" Дениса Куліковського, який очолював незаконну в’язницю бойовиків "Ізоляція".

Розслідувачі Bellingcat повідомили, що знайшли докази того, що катівня "Ізоляція" у Донецьку – це структура, підконтрольна російським спецслужбам.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Бізнесмен Рінат Ахметов заперечує, що манера спілкування представників Офісу президента із ним та його людьми погіршила його стосунки з командою Володимира Зеленського, а також те, що його медіа стали більше критикувати владу через це.

Водій автомобіля Toyota Land Cruiser, який збив 13-річних хлопчика та дівчинку на пішохідному переході у Харкові, на момент дорожньо-транспортної пригоди був у стані наркотичного сп'яніння.

ДБР повідомило Гео Леросу про нову підозру у невиконанні рішення суду, який зобов’язав нардепа спростувати своє твердження, що Денис Єрмак "торгував посадами від імені свого брата – керівника Офісу президента".

Депутати Сейму Латвії, які не мають сертифіката COVID-19, з понеділка не зможуть брати участь у пленарних засіданнях, а також у засіданнях комісій парламенту.

Від початку доби 12 листопада з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню, ще загинули двоє бійців ЗСУ — підірвалися на невідомому пристрої.

В Офісі президента запевняють, що коректно і з повагою спілкуються з бізнесменом Рінатом Ахметовим та його людьми, а збільшення кількості критики влади на каналах олігарха пов’язує насамперед з ухваленням антиолігархічного закону.

Служба безпеки України і Державне бюро розслідувань повідомили про підозру в сприянні терористам ексміністру енергетики Володимиру Демчишину.  

За добу 11 листопада в Україні зафіксували 24 058 нових випадків COVID-19 і 750 летальних випадків, госпіталізували 4 318 людей, одужала 21 941 особа. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 279 136 людей.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування