Головні новини четверга і ночі: прорив польського кордону, замах на міністра

П'ятниця, 19 листопада 2021, 07:00
Головні новини четверга і ночі: прорив польського кордону, замах на міністра
LEONID SHCHEGLOV/BELTA/AFP via Getty Images

Група мігрантів штурмувала польський кордон; американець та українка замовили вбивство міністра Романа Лещенка – актуальні новини 18 листопада.

Про Польщу

У Польщі повідомили про спробу силового перетину кордону великою групою мігрантів. Це сталося за близько 100 км від КПП "Брузги-Кузьниця", де останніми днями перебувала найбільша група. 

Мігранти спробували перейти кордон біля села Дубичі Церковні, в районі містечка Гайнівка.

Польські прикордонники затримали групу з близька 100 мігрантів. 

Про Лещенка

Громадянин США і громадянка України замовили вбивство чинного міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка — про це на брифінгу повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко, на якого готували замах, відповів, що його вбивство не допоможе уникнути кримінальної відповідальності щодо розкрадання землі.

Міністр також нагадав, що від початку його роботи в міністерстві до нього та членів його сімей надходило багато погроз, і цей процес він назвав "постійним", тому указом президента Володимира Зеленського в Лещенка була державна охорона.

Про інші важливі новини

У західній провінції Канади  Британська Колумбія оголосили надзвичайний стан – після того, як потужний шторм перервав автомобільне та залізничне сполучення в регіоні.

На базі канадських збройних сил Комокс стався вибух -  10 людей отримали поранення.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель відреагувала на рішення глави МЗС РФ зробити публічним листування з французьким і німецьким колегами, висловивши жаль, що зустріч у Нормандському форматі - ні на рівні міністрів, ні на рівні глав держав - не відбулася. 

Поліція отримала доступ до телефону екснардепа Антона Полякова.

Журналістка Яніна Соколова оприлюднила документи, які підтверджують підготовку в Україні спецоперації "Авеню" з затримання найманців ПВК "Вагнер" і той факт, що її фінальний етап було перенесений. Радник глави ОП Михайло Подоляк відповів, що Соколова завдала цим "серйозного та болючого" удару по Україні.

У харківському метро сталася стрілянина — ексспівробітник податкової поліції зробив зауваження групі студентів через неправильне носіння масок, на яке вони відреагували нецензурною лайкою.

Печерський районний суд столиці обрав Гео Леросу запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання за середній палець президенту Зеленському. Нардепу також доведеться здати на 2 місяці закордонні паспорти.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування