Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Новини 29 листопада: Ердоган про Зеленського та Путіна, "Омікрон" та Україна

Понеділок, 29 листопада 2021, 19:55
Новини 29 листопада: Ердоган про Зеленського та Путіна, Омікрон та Україна
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоґан. Фото: Getty Images

Ердоган готовий стати посередником між Зеленським і Путіним; українців, які повертаються з країн поширення штаму "Омікрон", зобов'язали самоізолюватися — актуальні новини 29 листопада.

Про заяву Ердогана

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган готовий бути посередником між владою України та Росії. За словами турецького лідера, для цього Анкара налагодила контакти і з українською стороною, і з президентом РФ Володимиром Путіним.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков відмовився коментувати слова президента України Володимира Зеленського про те, що він передав Володимиру Путіну список осіб, які утримуються і підлягають обміну через турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана.

В Офісі президента Володимира Зеленського вважають, що посередництво президента Туреччини у відносинах між владою України і Росії може вирішити гуманітарні питання на тимчасово окупованих територіях, а якщо Росія відмовиться - це буде свідчити про невпевненість в собі перед сильним суперником. 

Про "Омікрон" та Україну

Українці, що перебували у країнах, де виявлено коронавірус штаму "Омікрон", мають пройти 14-денну самоізоляцію після повернення в Україну. Станом на 29 листопада в Україні не виявили штаму COVID-19 "Омікрон", який викликав занепокоєння у Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

"Його, балбеса, давно час рятувати" — речник ТКГ щодо Донбасу та позаштатний радник Єрмака Олексій Арестович вважає, що Юрія Бутусова можуть убити, тому проситиме надати журналісту державну охорону.

Київ, Луганщина, Львівщина, Одещина, Рівненщина і Херсонщина вже не мають жодної ознаки "червоної" зони епіднебезпеки, хоча все ще лишаються "червоними".

Китайський інвестор Beijing Skyrizon вимагає від України повернути $4,5 млрд через суд у Гаазі як компенсацію збитків, спричинених рішенням українського уряду повернути в державну власність підприємство "Мотор Січ".

Віртуальні картки в застосунку "Дія", на яку повністю вакциновані українці з 19 грудня отримуватимуть тисячу гривень, будуть безкоштовними – жодних комісій за їхнє обслуговування не буде.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росію очікують значні наслідки і в економічній, і політичній сфері, якщо вона наважиться на агресивні дії проти України.

За добу 28 листопада в Україні зафіксували 5 804 нові випадки COVID-19 і 297 летальних випадків, госпіталізували 2 082 людини, одужало 10 477 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 93 970 людей.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування