Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 20 грудня: підозра Порошенку, конкурс голови САП

Понеділок, 20 грудня 2021, 19:58
Новини 20 грудня: підозра Порошенку, конкурс голови САП
Фото: Дмитро Ларін, уп

Порошенку підписали підозру в держзраді та сприянні тероризму; ОАСК ухвалив рішення, яке може ще більше загальмувати обрання голови САП — актуальні новини 20 грудня.

Про підозру Порошенку

Правоохоронці направили поштою п'ятому президентові України Петру Порошенку підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у справі про постачання вугілля з Донбасу.

"Європейська солідарність" у відповідь на підозру п'ятому президентові Петру Порошенку в держзраді у справі про постачання вугілля з Донбасу заявили, що це чинний глава держави Володимир Зеленський завозить вугілля з ОРДЛО.

Також Петра Порошенка повторно викликають до Державного бюро розслідувань. Минулого разу, коли слідчі ДБР підійшли до Порошенка з повісткою про виклик, той проігнорував їх, сів у автівку і поїхав геть. Зараз експрезидент перебуває за межами України.

Керівник центрального штабу "Європейської солідарності" Олександр Турчинов заявляє, що нова справа проти 5-го президента Петра Порошенка сфабрикована, і що Порошенко буде ходити на допити, коли повернеться в Україну.

Про конкурс голови САП

Окружний адміністративний суд Києва скасував порядок роботи конкурсної комісії та проведення конкурсу на голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

В той же час в ОП запевняють, що президент Володимир Зеленський зацікавлений у тому, щоби конкурс з обрання нового очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури провели до кінця 2021 року.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Давид Арахамія каже, що мінімум половина депутатів фракції "Слуга народу" потраплять до команди, яка візьме участь у наступних парламентських виборах.

Європейське агентство з лікарських засобів рекомендувало надати умовний дозвіл на використання вакцини від COVID-19 виробництва Novavax.

Процес у справі збиття рейсу MH17 в небі над Донбасом у 2014 році наближається до завершальної фази. Цього тижня прокуратура виголосить обвинувальний висновок.

Державна податкова служба скасує рішення про донарахування "Сінево" 1,1 мільярда гривень податків та проведе додаткову перевірку. Про це повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Володимир Зеленський під час своєї поїздки до села Гута, що на Прикарпатті, зустрівся з президентами Польщі Анджеєм Дудою та Литви Гітанасом Науседою.

За добу 19 грудня в Україні зафіксували 2 536 нових випадків COVID-19 і 157 летальних випадків, госпіталізували 1 241 людину, одужали 6 690 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 36 027 людей.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...