Головні новини п’ятниці і ночі: Зеленський про Харків, нові санкції РНБО

Субота, 22 січня 2022, 07:00
Головні новини п’ятниці і ночі: Зеленський про Харків, нові санкції РНБО
ФОТО: GETTY IMAGES

 Зеленський запровадив нові санкції РНБО і заявив, що спроба вторгнення РФ у Харків стане початком великомасштабної війни – актуальні новини 21 січня.

Про санкції

Президент Володимир Зеленський підписав указ про запровадження нових санкцій Ради національної безпеки й оборони.

Реклама:

Cанкції застосували проти австрійського архітектурного бюро Coop Himmelb(l)au та шістьох його працівників, зокрема засновника Вольфа Прікса. Вони розробили проєкт театру опери та балету в окупованому Севастополі для російської окупаційної адміністрації. У цьому ж переліку санкції проти 23 російських компаній.

В інших переліках санкції застосували проти російських суддів з окупованого Криму та членів російської окупаційної адміністрації на Кримському півострові.

До списку підсанкційних осіб потрапив російський дизайнер і блогер Артемій Лебєдєв.

ВІДЕО ДНЯ

Також президент запровадив санкції проти кіпрської офшорної компанії BISCONE LIMITED.

Про Харків

Зеленський вважає, що Росія може почати вторгнення у великі міста, зокрема в Харків, на підставі захисту російськомовного населення і це буде початком великомасштабної війни.

Харківський міський голова Ігор Терехов заявив, що Харків був і буде українським, і що на захист свого міста стануть не лише харків'яни, а й усі українці. Мер запевняє, що місто готове дати "тверду відсіч потенційному загарбникові", оскільки "всі сили та засоби для того, щоб відстояти Харків, є".

Про інші важливі новини

За даними ЗМІ, Німеччина відмовляється видавати Естонії дозвіл на експорт німецької зброї до України.

У Київ прибула перша частина військової допомоги від Сполучених Штатів.

Міністерство оборони підготувало нову редакцію наказу про військовий облік для жінок за деякими професіями.

"Червоний" рівень епідемічної небезпеки запроваджують в Івано-Франківській області з 24 січня.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що перетин українського кордону хоч одним російським військовим означатиме напад на Україну.

Офіс генпрокурора оскаржив запобіжний захід Порошенку у справі про незаконне постачання вугілля з ОРДЛО — прокурори наполягають на триманні під вартою з альтернативою застави в 1 млрд грн.

ДБР повідомило, що, згідно з останніми даними, першим убитим під час подій Революції Гідності був активіст Юрій Вербицький, а не Сергій Нігоян, як вважалося раніше.

Канада надасть уряду України кредит у розмірі до 120 мільйонів канадських доларів на тлі спроб Росії дестабілізувати Україну.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування