Головні новини вівторка і ночі: кібератака, активність військ РФ біля кордонів

Середа, 16 лютого 2022, 07:00
Головні новини вівторка і ночі: кібератака, активність військ РФ біля кордонів
фото: Getty Images

На сайти деяких банків та міністерств відбулася кібератака; із супутників помітили посилену активність російських військ біля кордонів — актуальні новини 15 лютого і ночі.

Про кібератаку

Хакери зараз атакували низку сайтів в Україні – відомо про декілька банків та сайт Міністерства оборони.

Реклама:

За повідомленням ЗМІ, Штати запропонували допомогти Україні розслідувати небувалу за потужністю кібератаку на сайти Міністерства оборони, Збройних сил і двох банків.

Через масштабні DDOS-атаки на сайти Міністерства оборони, Збройних сил і двох банків поліція відкрила кримінальне провадження.

Про активність військ РФ біля кордонів

ВІДЕО ДНЯ

Приватна компанія Maxar Technologies зі своїх супутників зафіксувала посилену активність російських військ, розташованих поблизу українських кордонів.

За словами компанії, на знімках видно, як на бази прибувають додаткові підрозділи військових, винищувачі, бомбардувальники та військові гелікоптери.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Державна дума Росії проголосувала за те, щоб направити звернення до президента Володимира Путіна з проханням визнати "незалежними" окуповані райони України ОРДЛО.

Українська делегація в Тристоронній контактній групі просить скликати позачергове засідання через рішення Держдуми визнати так звану "незалежність республік" Донбасу.

Президент Росії Володимир Путін не відповів прямо, чи визнаватиме ОРДЛО на прохання Держдуми, але натякнув, що Заходу потрібно натиснути на українську владу щодо виконання Мінських угод.

У Міноборони РФ заявили, що підрозділи Західного та Південного військових округів у вівторок починають повернення з навчання до пунктів базування залізницею та автомобільним транспортом.

Силовики викрили та оголосили підозру в держзраді громадянину України, який вів підривну діяльність на шкоду інформаційній безпеці України.

У зоні ООС у вівторок здійснили навчальні стрільби з протитанкових ракетних комплексів NLAW та гранатометів M-141.

Силовики разоблачили и объявили подозрение в госизмене гражданину Украины, который вел подрывную деятельность в ущерб информационной безопасности Украины.

В зоне ООС во вторник осуществили обучающие стрельбы из противотанковых ракетных комплексов NLAW и гранатометов M-141.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: