Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни блокують евакуацію з інших місць у Запорізькій області

Вівторок, 3 травня 2022, 19:38
Росіяни блокують евакуацію з інших місць у Запорізькій області
фото ілюстративне: getty images

Російські окупанти блокують евакуацію людей з інших місць у Запорізькій області після прибуття колон цивільних осіб із заводу "Азовсталь" 3 травня.

Джерело: telegram-канал Запорізької обласної військової адміністрації з коментарем очільника Олександра Старуха

Пряма мова Старуха: "7 днів не випускала людей російська сторона. Наша сторона не випускає, тому що можуть бути обстріли. 

Реклама:

Зрозуміло, що всі знаходяться на межі, в нервовій напрузі. Тисячі людей із Запорізької області так само не можуть евакуюватися. Російська сторона після того, як пройшли автобуси з маріупольцями, перестала інших випускати, тобто закрили вихід з того боку. 

Треба розуміти, що це війна. Це лінія зіткнення. Мають всі об‘єднатися і вирішувати проблеми. Всі прикладають величезні зусилля".

Деталі: Українська влада мала домовленості, що російські окупанти дозволять людям на власних автівках доєднатися до евакуаційної колони з людьми з "Азовсталі", що рухалася під егідою ООН.

ВІДЕО ДНЯ

Проте росіяни не дозволили охочим виїхати з Токмака, Бердянська і Василівки в Запорізькій області, долучившись до евакуаційної колони.

Читайте такожОлександр Старух: Запорозькі козаки ніколи ні перед ким на коліна не ставали. Окрім Бога

Що було раніше1 травня, за сприяння ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста, українська влада зуміла евакуювати частину цивільного населення, яке ховалось від російських окупантів у бункерах заводу "Азовсталь" у Маріуполі. Удень 3 травня колона з евакуйованими прибула до Запоріжжя.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: