25 декабря. Нападения на активистов #Евромайданов. ОНЛАЙН

Среда, 25 декабря 2013, 08:34

Ночью зверски избили журналистку, активистку Евромайдана Татьяну Черновол. У Татьяны сотрясение мозга, многочисленные гематомы, сломан нос. За несколько часов до этого в Харькове произошло нападение на одного из организаторов местного Евромайдану Дмитрия Пилипца. Мужчина получил несколько ножевых ранений.

Сортировать
22:35

Глава Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вважає, що до нападу і нанесення ножових поранень активісту місцевого Євромайдану Дмитру Пилипцю можуть бути причетні "свободівці".

22:07

Богатирьова сходила до Чорновол. Їй доповіли про покращення.

21:22

Міліція оприлюднила дані третього підозрюваного у справі Чорновол.

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті Міністерства внутрішніх справ, одним із зловмисників може бути мешканець Києва Сергій Котенко, 1984 року народження.

Сергій Котенко. Фото МВС.
Сергій Котенко. Фото МВС.

Водночас "5 канал" з посиланням на журналіста Дениса Бігуса повідомив, що Котенко може бути "тим самим мажором, на якого переписали телеканал ТВі після чергової куплі-продажу".

Пізніше стало відомо, що авто, що переслідувало Тетяну, належало Олександру Храмцову. За інформацією "Української правди", Храмцов продав машину Porsche Cayenne Сергію "Коту" Котенко півроку тому.

20:57

ЦВК оголосила офіційні результати виборів на чотирьох округах

Народними депутатами обрані Руслан Бадаєв, Микола Круглов, Михайло Поплавський та Леонід Даценко.

20:19

Через портрет Януковича депутат облради сидітиме вдома з електронним браслетом. Луцький міськрайсуду Волинської області обрав депутату Волинської облради Ігорю Гузю запобіжний захід у вигляді домашнього арешту терміном на 2 місяці та заборонив йому протягом цього часу виходити з житла.

20:08
20:01

У зв’язку з побиттям Тетяни Чорновол "Львівська газета" вийде з чорною першою шпальтою.

19:03

Депутат Партії регіонів Микола Левченко зареєстрував законопроект про звільнення від відповідальності правоохоронців та їх керівництва, які причетні до розгону масових акцій, що відбувалися з 21 листопада і тривають надалі.

Відповідна інформація розміщена на сайті Верховної Ради.

"Законопроектом пропонується звільнити від відповідальності працівників правоохоронних органів і посадових осіб, які брали участь в організації та забезпеченні охорони громадського порядку під час акцій протесту та масових заходів у період з 21 листопада 2013 року і до дня набрання чинності цим законом", - зазначив "регіонал".

18:59

Видатний шахіст сучасності Гарі Каспаров підтримав Євромайдан та привітав учасників його шахового турніру.

18:56

В посольстві США засудили напад на Тетяну Чорновол та закликали українську владу припинити репресії.

18:35

МВС: Затримані вже двоє нападників на Чорновол.

18:16

В інтернет виклали адресу, за якою, за даними журналістів, знаходиться дача генерального прокурора Віктора Пшонки.

Адресу повідомила журналістка Анна Бабінець в ефірі "Громадського ТБ".

"Село Гореничі, вул. Стрілецька, 7. Цю адресу сьогодні має знати кожен, бо тут живе генеральний прокурор Віктор Пшонка", - написала вона також на своїй сторінці у Facebook.

 

Журналістка схильна вважати, що саме після зйомок там у вівторок Тетяну Чорновол почали переслідувати "беркутівці".

18:14

Рада ВО "Майдан" збирає у неділю, 29 грудня, народне віче "Солідарність проти терору" на Майдані Незалежності, після якого планують провести Автомайдан з виїздом у Межигір'я.

17:38
17:23

Запис відеореєстратора Тані Чорновол

17:18

Затримана людина, яка може бути причетна до нападу на журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновіл.

Про це повідомив "5 канал" з посиланням на власне джерело, передає "Інтерфакс-Україна".

Також встановлено особи ще двох людей, які також можуть мати відношення до цього злочину.

За інформацією телеканалу, затриманий є власником автомобіля. Двоє інших причетних до злочину розшукуються.

17:09

Київ, вставай! / Kyiv, stand up!

16:53

Лідер руху "Третя українська республіка" Юрій Луценко констатував, що режим перейшов до нової тактики: замість штурму Майдану він "почав загальноукраїнську Врадіївку".

На його думку, те, що президент Віктор Янукович вирішив взяти на контроль розслідування жорстокого побиття журналістки і громадської активістки Тетяни Чорновол означає, що він покриває виконавців.

У свою чергу голова фракції ВО "Свобода" Олег Тягнибок рекомендує мітингувальникам проти влади вночі не виходити поодинці за межі території Євромайдану в Києві.

На думку Тягнибока, нападами на протестувальників влада хоче залякати людей. Лідер "Свободи" також зазначив, що на його думку, побиття журналістки Тетяни Чорновол є замахом на її життя.

16:31
На людину з прізвищем Храмцов Олександр Володимирович зареєстрована первинна організація Партії Регіонів у Шевченківському р-ні міста Запоріжжя - скріншот з сайту Державної реєстраційної служби України.
16:24
 Олександра Кужель
Только что вышли из кабинета Захарченко. 

Министр плотно сидит в начальственном кресле под портретом Януковича и под крестами, которые свидетельствуют о стремлении хозяина кабинета жить по Божьим законам и о том, что помещение , как и его деяния, освящены Церковью. 

Факт сам по себе красноречивый, учитывая все обстоятельства.

Мы выдвинули Захарченко три требования: очистить центр Киева от огромного количества милиции, охраняющей непонятно кого и непонятно что; наказать виновных в избиении митингующих и тех, кто отдал преступный приказ о разгоне мирного протеста; найти исполнителей и заказчиков избиения Татьяны Черновол и предать их суду.

"Если бы вы были офицером, то подали б в отставку", - такого рода фразы вообще свистели мимо, не задерживаясь в голове министра ни на миг. 

Вместе с тем господин главный милиционер очень нервно реагировал на вопрос о том, не связано ли нападение на журналистку Черновол с ее профессиональной деятельностью и непосредственно с ее последними расследованиями о поместьях Захарченко и Пшонки.

"Это я обсуждать не намерен", - нервная реакция на вполне закономерное предположение. 

С плохо скрываемым раздражением выслушал Захарченко и мое замечание, что на зарплату министра, пусть даже милицейского, такие поместья построить невозможно. В ответ, подумав мгновение, министр "нашелся" и сообщил, что против меня также возбуждено уголовное дело. 

И это было единственной конкретикой, прозвучавшей во время разговора.

С таким же невнятным раздражением были оставлены без ответов вопросы : почему "свободовцы", попавшие снежками в Горину возле Верховной Рады нынешней зимой были найдены мгновенно и преданы "анафеме", а высокое должностное лицо, отдавшее приказ об избиении студентов на Майдане и начале репрессий против активистов мирного протеста, столь недосягаемо для всей мощи наших прекрасно финансируемых правоохранителей?

И, кстати, власть совсем не чувствует себя уверенно. В заключительной части Захарченко, случайно оговорившись, сказал : "Вот когда сменится…." и осекся.

Мы продолжили фразу " вы имели в виду власть, Виталий Юрьевич?"

16:14

Президент Віктор Янукович пообіцяв, що киянам-бюджетникам зарплати виплатять вчасно. Про це він заявив під час зустрічі з в. о. голови КМДА Анатолієм Голубченком та секретарем Київради Галиною Герегою, повідомляєпрес-служба президента

Янукович поговорив із Герегою і Голубченком
Янукович поговорив із Герегою і Голубченком. Фото прес-служби президента

Після зустрічі Герега заявила, що представники київської влади мусили звернутися до президента через дії опозиціонерів, які у вівторок завадили проведенню "виїзного засідання" Київради, на якому мали вирішуватися важливі питання.

Перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко також сказав: "Безумовно, найпростіше було б прийняти вчора на сесії рішення, але ж тепер нам потрібно йти іншим шляхом. Він довший, він складніший, вимагає деяких рішень на Кабінеті міністрів. Тому я вибачаюся перед киянами, але точно буде затримка по виплатах, і ні сьогодні, ні завтра ми не зможемо цього зробити. Під загрозою це питання".

16:07
16:05

Задержан один из возможных нападавших на Черновол.

15:54

 Mykhailyna Skoryk

Спостереження дня: люди в касках перетворюються на людей в масках.
15:41

Юлія Тимошенко заявляє, що за побиття журналістки Тетяни Чорновол несе персональну відповідальність президент Віктор Янукович, і закликає пікетувати "Межигір’я" з вимогою відставки.

15:40

Активісти Євромайдану закінчили пікетування будівлі Міністерства внутрішніх справ з вимогою найскорішого розслідування побиття журналістки Тетяни Чорновіл, але повернуться в понеділок.

Про це Українській правді повідомив Володимир В'ятрович. Він додав, що у дворі МВС стоїть охорона в шоломах. За оцінкою активіста, станом на 15:20 під МВС перебували до тисячі людей.

Також стояли кілька машин на вулиці Богомольця з відкритими капотами на ремонті. До них приєднався джип Пояркова з відкритим капотом.

15:22
 Mustafa Nayyem
Это фотография с видеорегистратора машины Татьяны Черновол. 
Porch Cayene Turbo 
Госномера: AA5399EH
Зарегистрированы на Храмцова Александр Владимирович 04.05.1982 г.р. 
Домашний адрес: пр. Перемоги, д.** кв. **
15:18

Увага! Фото з відеореєстратора Тані Чорновол, на якому зафіксований номер нападників.  

 
15:14

Заборгованість зі стипендій студентам виплатять за рахунок наданих Росією 3 мільярдів доларів.

Про це під час брифінгу під час засідання Кабінету міністрів заявив віце-прем’єр з гуманітарних питань Костянтин Грищенко, повідомляєРадіо Свобода.

Коли урядовцю нагадали слова голови уряду Миколи Азарова, що російський кредит виданий "не на проїдання", віце-прем’єр сказав: "Це не такі великі гроші. Ми вважаємо, що стипендія – це не проїдання, це – інвестиція у майбутнє, в тому числі – і наша економічна".

15:01

Україна не збирається переглядати Угоду про асоціацію з ЄС - Азаров.

14:57

Українські письменники закликали керівників силових органів України піти у відставку через побиття Тетяни Чорновол.

Заява українських письменників, митців, діячів культури
Ми, українські письменники, діячі культури, митці, обурені цинічною розправою над журналісткою Тетяною Чорновол.
Спосіб, у який було здійснено напад, нагадує те, як свого часу розправилися з журналістом Георгієм Ґонґадзе.
Не виникає сумнівів, що в обох випадках діяли не гопники чи "тітушки", а спеціально навчені працівники підрозділу МВС чи СБУ.
З огляду на це, вимагаємо негайної відставки міністра внутрішніх справ, голови СБУ та генерального прокурора, які можуть бути безпосередньо замішані в розправі над журналісткою.
Звертаємося до колег журналістів проявити солідарність із Тетяною Чорновіл та припинити мовлення на радіо- і телеканалах, як це свого часу зробили російські колеги, коли було убито Владислава Лістьєва.
Невже нам мало звірячого побиття журналіста? Невже чекатимемо, поки хтось загине?
Документ підписали: Борис Гуменюк, Сергій Пантюк, Іван Андрусяк, Брати Капранови, Анатолій Дністровий, Рауль Чілачава, Михайло Сидоржевський, Володимир Даниленко, Олександр Мушкудіані, Олександр Бакуменко, Віктор Женченко, Олександр Поліщук, Сергій Сегеда, Віктор Нестерук, Тетяна Мельникова (Пантюк), Віталій Кошляк, Михайло Волошин та Христина Дичко.
14:52

Пікет під МВС, Богомольця, 10. Приєднуйся!!! Не підемо звідти поки Захарченко в кріслі!.

14:51

У Європі заявляють, що напади на журналістів є неприпустимим і на українській владі лежить відповідальність за розслідування побиття Тетяни Чорновол.

Як написав у своєму Twitter віце-президент Європейської народної партії Яцек Саріуш-Вольський, за безкарність нападників відповідатиме українська влада.

 

У свою чергу в ОБСЄ стурбовані нападами на українських журналістів.

Про це заявила представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуня Миятович, повідомляє "ЄС-плюс".

14:46

Тим часом, заборгованість по зарплаті знову перевалила за мільярд - держстат.

14:36
 Mykhailyna Skoryk
Колона з #євромайдан'у щойно пішла на Богомольця.
 
14:28

Керівник МВС Захарченко повинен не тільки подати у відставку, а вже зараз давати свідчення в Генпрокуратурі

14:27

Через жорстоке побиття Чорновол пікетували МВС.

14:17

Закон про звільнення ув'язнених активістів є більше політичним, ніж юридичним документом, вважає голова ВР Володимир Рибак. Однак рішення парламенту спікер підтримав.

14:07

Янукович, Азаров, Фірташ, Захарченко - про кого пише Чорновол, або Люди, яких ми підозрюємо в замовленні.

Тетяна Чорновіл написала про багатьох персонажів. І кожного з них можна підозрювати в організації нападу на неї.

Ось лише деякі публікації Тетяни, кожна могла стати причиною звірячого побиття журналістки.

Тут живе кат! Маєток міністра МВС Віталія Захарченка

 Вандал Медведчук хоче ув'язнити Автомайданівців за паркан, за який повинен сісти сам

Няня для кабанів Януковича

Фотографії закритої резиденції Яунковича.

14:01

Сотрудник ГАИ потребовал от митингующих освободить проезжую часть возле МВД, иначе она будет разблокирована силой

13:59

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заперечує, що його політична сила має намір скасувати всенародні вибори для обрання президента в парламенті. 

13:59

Міліція назвала основні версії нападу на Чорновол. Серед основних версій нападу на Таньяну Чорновіл - її професійна діяльність, ДТП і провокації.

13:53

Прокуратура ищет свидетелей дерзкого нападения на журналистку и активистку Татьяну Чорновол и просит очевидцев звонить по номеру телефона (044) 200-21-51.

Об этом сообщает прокуратура Киевской области, уточняя, что нападение произошло около 1:00 в ночь на 25 декабря на автодороге Борисполь-Киев поблизости с. Гора.

В свою очередь, генеральный прокурор Виктор Пшонка во время итоговой коллегии Генпрокуратуры заявил, что следствие имеет несколько версий избиения журналистки.

Он заявил, что утром была создана следственно-оперативная группа для расследования избиения Татьяны Чорновол, сообщает пресс-служба ГПУ.

13:44

Міський голова Харкова Геннадій Кернес запевнив, що влада непричетна до провокацій щодо активістів Євромайдану та їх майна.

"Я, як Харківський міський голова, запевняю, що влада в місті Харкові і, я впевнений, у Харківській області, не має ніякого відношення ні до яких провокацій", - заявив він.

13:30

 Петро Порошенко

Замах на життя Тетяни Чорновол не залишає слів. 

Лише лють і сором. 
Сором за тих, хто мовчить у високих погонах і лють від їх бездіяльності.
Так вже було в нашій історії, коли зник Гія. 
Вони спочатку довго мовчали, а потім рятували власну шкіру.
Я звертаюсь до них - або зніміть погони і йдіть геть, або знайдіть в собі гідність, просту чоловічу мужність на чесне розслідування.
Журналістів та жінок бити не можна - це любий нормальний чоловік знає з дитинства!
Український народ не залякати!
13:29

Пшонці передали інформацію про нападників на Чорновол.

13:28

Один з організаторів Євромайдану в Харкові Дмитро Пилипець розцінює напад на себе як замах на вбивство. Про це він розповів з лікарняного ліжка в ефірі "Громадського ТБ".

13:16

У Службі безпеки України заявляють, що списку іноземців, яким тимчасово заборонено в'їзд до України, не існує, оскільки щодо кожного з них рішення приймалося індивідуально. Але у відомстві повідомляють , що в листопаді-грудні були прийняті рішення про тимчасову заборону в'їзду в Україну ряду іноземних громадян.

Разом з тим, у повідомленні не уточнюється, кому саме спецслужба тимчасово заборонила в'їзд в Україну .

12:52

Євромайданівці заблокували під'їзди до МВС.

сиджу в одній з машин, котрі стоять поперек богомольця, під входом до центрального офісу мвс.
міліція продовжує наполягати на тому, щоб прибрати машини. підтягуйтесь сюди, це 15 хв від метро хрещатик.
12:43

Кравчук обурюється, що депутати не знають ні законів, ні Конституції.

12:42

Юрій Луценко у програмі "Прямим текстом. Бліц" на телеканалі ZIK заявив про те, що стартовий склад комітету ВО "Майдан" треба сприймати лише як початок формування ради. 

На думку Луценка, вже найближчим часом рада має поповнитися Юрієм Андруховичем, а також Олександром Палієм і Володимиром В’ятровичем, Ольгою Богомолець, а вимога скасувати інститут співголів "Майдану" днями вже буде "винесено на Майдан" – і він буде скасований.

12:40
Відбувається пікет посольства США з вимогою запровадження санкцій проти олігархів, які фінансують Партію регіонів і причетні до режиму переслідування громадських активістів. Мітингарі тримають світлини скаліченої Тані Чорновол.
 
12:37

Соцопитування: Янукович за будь-яких розкладів програє у другому туріПрезидент Віктор Янукович не зміг би обратися на цю посаду, якби вибори проходили найближчої неділі. Такими є результати соціологічного дослідження, проведеного групою Рейтинг.

12:32
Ще раз про побиття Тетяни Чоровіл. Як же ж мене дивують розмірковування про "Януковича підставили". Його "підставили" 30 листопада, 1 грудня, 11 грудня і ще з десяток разів, коли били активістів і палили ім машини. І він, за логікою цих конспірологів, всі підстави мужньо терпить? Янукович сам хотів відповідати абсолютно за все в цій державі. Так само, як Захарченко відповідає за ВСЕ в МВС. Це їхній вибір. Питання що є НАШ вибір - терпіти далі, що терор з боку влади стає нормою життя? Що стає все нахабнішим через безкарність? Вже місяць, як вся краіна побачила неспростовні докази звірств міліції - і жоден "правоохоронець" не те що не покараний, а навіть не відсторонений від служби. Тобто Януковича це влаштовує. Тож не розказуйте, що його "підставили".
12:06

"Регіоналка" Бондаренко каже, що у побитті Чорновол винна опозиція.  Сьогодні опозиція розписалася в тому, що не контролює ситуацію. І доказом цьому служить інцидент із громадською активісткою Тетяною Чорновіл" , - заявила заступник Голови парламентської фракції Партії регіонів, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко.

"Сьогодні опозиція розписалася в тому, що не контролює ситуацію. І доказом цьому служить інцидент із громадською активісткою Тетяною Чорновіл" , - заявила вона.

11:52

Прем'єр Микола Азаров вважає, що опозиція та учасники протестів в Україні втратили здоровий глузд та залишки совісті. За його словами, учасники Майданів ігнорують "те, чим насправді живе переважна частина людей".

Він вважає, що "протести і провокації опозиції" наносять матеріальну шкоду.

Прем'єра обурює "транспортний колапс", неможливість нормально жити поблизу Майдану, та "антисанітарія" на ньому.

"А вчора опозиційні народні депутати, які взяли моду абсолютно незаконно втручатися у повноваження місцевої влади, зірвали сесію Київради", - обурився прем'єр.

Він нагадав, що Кабмін виділив Києві 130 мільйонів гривень як дотацію на виплату зарплати бюджетникам, але Київрада не змогла їх розподілити.

11:37
"Міліція з народом" - щойно проскандували мені два беркутівці, які йшли повз ВР. Я розумію, що напевно це знущання. У раді зараз перебуває кілька осіб, а довкола - загони беркутів і міліції: оберігають кілька тєл і безліч йолок на кожньому поверсі ВР. У раду таскають подарунки: свята тут. Рибаку було неприємно, що ми показували йому сьогоднішні фото Тані Чорновіл: трохи зіпсули свято спікеру. А насправді хочеться голосно кричати: СКОТИ.
11:20

Президент Віктор Янукович буде вирішувати, чи звільняти когось у Кабміні, на основі своєї інформації, а не під тиском мітингувальників на Майдані. Про це заявив його соратник, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Він (Янукович) буде приймати рішення самостійно, і ми повинні надати президенту таке право, а не робити так, як цього вимагають на Майдані. Під тиском такі речі не відбуваються!", - заявив Єфремов.

11:13

Міліція заявляє, що напад на Чорновол може бути провокацією. "Наразі у міліції розглядають декілька версій нападу на Тетяну Чорновол. Одна з них – провокація", - заявили в міністерстві.

10:58

Прем'єр Микола Азаров обурений тим, що ЗМІ більше цікавляться протестами в Україні ніж досягненнями уряду.

10:49

На МВС зняли ручки з дверей і закрилися. Це табличка міністерства. 

 
10:47

Міліція почала розслідувати напад на активіста харківського Євромайдану.

10:39

Журналістка Тетяна Чорновол перебуває у реанімації, опозиція вважає, що за нею слідкували спецслужби. Про це в ефірі Громадського.ТВ повідомив депутат від Батьківщини Сергій Пашинський.

"Це не хуліганство, це замах на вбивство", - наголосив Пашинський.

"Вночі сьогодні слідкували. Я хочу підкреслити, це без спецслужб неможливо", - наголосив він.

10:15

До київської міліції почастішали звернення громадян з приводу проведення в центральній частині столиці так званого євромайдану, заявляє Департамент громадської безпеки МВС.

"Лише упродовж останніх трьох діб Шевченківським райуправлінням міліції Києва зареєстровано 42 повідомлення про протиправні дії мітингувальників", - йдеться у повідомленні.

10:01
Вони перевiряють нас - наскiльки далеко можна ще пiти, що ще люди безпорадно проковтнуть? Де та межа страху, яку не зможе переступити народ? 
Ïх питання, тактика та дiï зрозумiлi - це тактика шакала: нападати на слабших, менших за себе, але тiльки групами i тiльки зi спини.
Як ïм протистояти, як захистити себе? Бути вищими i теж ходити групами. Про кожен ваш рух мiстом та поза його межами мають знати якомога бiльше людей - можна навiть робити розсилку. Проводжайте один-одного - це зовсiм не важко, але є важливим фактором безпеки. 
Нашi дiï мають бути мирними. В сучаснiй iсторiï вiдповiдь насиллям на насилля жодного разу не призвела до довгостроковоï перемоги.
Вони очiкують насилля з нашого боку, бо це єдина мова, якою вони володiють. Розмовляймо iноземною.
Наша безпека у єдностi. У такий час потрiбно безумовно довiряти тим, з ким працюєте або спiлкуєтеся - пiдлi люди не зможуть iснувати в таких умовах - це не ïх клiмат...
09:53

Президент Віктор Янукович доручив міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку терміново вжити всі необхідні заходи для розслідування побиття журналістки Тетяни Чорновол. З відповідним проханням глава держави звернувся і до генерального прокурора Віктора Пшонки, повідомляє прес-служба президента.

09:38

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов упевнений, що конфлікти повинні вирішуватися за столом переговорів, і влада готова піти на це.  Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Уся наша проблема в тому, що в нашій історії ми багато питань вирішували революційним шляхом. Країна, яка проходить багато революцій, ніколи не буває успішною. Якщо ми хочемо жити в успішній країні, проблеми треба вирішувати еволюційним, а не революційним шляхом", - заявив Єфремов.

08:55

За фактом побиття журналістки й активістки Тетяни Чорновол відкрито кримінальне провадження.

08:39

Активісти Євромайдану пікетують Міністерство внутрішніх справ, вимагаючи відставки Віталія Захарченка з посади голови МВС.

"Вимагаємо від Захарченка піти у відставку! Воля або смерть. Пікет під МВС вже почався", - повідомляє у Твіттері ЄвроМайдан.

"Вимагаємо негайно написати і подати заяву про відставку", - йдеться також у зверненні активістів до Захарченка, опублікованому Ігорем Луценком у своєму блозі на "Українській правді".

Фото - Александр Перевозник  
07:59

З 8-ї години ранку 25 грудня активісти закликають пікетувати будівлю МВС через побиття Чорновол. 

03:28

02:30

"За словами Тетяни Чорновол, вона повертала до себе в село Гора, коли помітила за собою стеження. Вона різко повернула назад до Борисполя. Але машина почала її притискати. Після чого її машину кілька разів ударили кузовом. Вона зупинилася. З машини вибігли двоє, розбили скло. Вона вискочила з машини і спробувала втекти. Її наздогнали і били. Били двоє чоловіків ", написав Мустафа.

Тетяну повезли на рентген, бо сама ходити вона не може. О 4-й годині ранку Тетяну перевезли до лікарні в Києві.

В автомобілі Тетяни був знайдений відеореєстратор. Його забрали активісти для того, щоб вивчити інформацію, що там збережена.

02:24

02:22

02:15

ПОБИЛИ ТЕТЯНУ ЧОРНОВОЛ, ЯКА ПИСАЛА ПРО ЗАХАРЧЕНКА, МЕДВЕДЧУКА, КЛЮЄВА, ЛЬОВОЧКІНА ТА ЯНУКОВИЧА

Побито Тетяну Чорновіл!!! Тільки що дзвонила. Перебуває в Бориспільському травмпункті. Ідемо туди.

 
 
 

Як повідомив Громадському ТБ активіст Олексій Гриценко, який отримав дзвінок від Чорновол в цю ніч, 24-го грудня Тетяна їздила знімати будинки міністра внутрішніх справ Захарченка та генпрокурора Віктора Пшонки. Під час останної зйомки за нею слідкували "беркутівці". Інформацію про будинок Захарченка Тетяна встигла поставити в блог на УП.

22:02

Закон про "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань" не може бути застосований на практиці. Про це заявив член Ради суддів України, заступник голови Вищого спецсуду з розгляду цивільних і кримінальних справ Павло Гвоздик.

21:48

У Харкові стався напад на одного з організаторів місцевого Євромайдану Дмитра Пилипця.

Як повідомляє ТСН.ua, напад стався ввечері 24 грудня. Чоловік дістав кілька ножових поранень.

 

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде