Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кива пригрозив "відрізати голову" за питання про охорону і пояснив, чому

Неділя, 3 листопада 2019, 16:42

Нардеп від "Опоблоку - За життя" Ілля Кива пригрозив "відрізати голову" чоловіку за питання про його охорону, з якою політик пересувається. 

Джерело: відео з погрозами Киви, яке оприлюднив Олексій Малютін, допис Іллі Киви у Facebook

Деталі: На питання чоловіка "Ви від народу ховаєтеся?" під час того, як Кива в оточенні охорони сідав до своєї автівки, нардеп заявив "Ти що, дурень бл***, я тобі зараз голову відріжу, с*ка".

На своїй сторінці у Facebook Кива заявив, що з приводу інциденту звернувся до Національної поліції. 

Він повідомив, що минулого тижня за ним "бігала група провокаторів" і відео є уривком з того, що вони зняли. 

Дослівно: "Хочу пояснити природу цього матеріалу. Якщо ви звернули увагу, я один з небагатьох депутатів в Раді і в політиці, хто регулярно нагадує генпрокурору і владі, про те, що злочинець Стерненко, який зарізав багатодітного батька в Одесі, має сидіти у в'язниці. Але він на волі.  ... Я єдиний, хто стоїть на його стрімкому шляху до визнання невинним. Саме тому він почав бігати за мною в компанії своїх друзів, ображати мене і моїх дітей. Обіцяю, він отримає своє покарання", - заявив Кива.  

Читайте також: 

"Мовчання влади нас убиває": 55 нерозкритих злочинів проти активістів

Активіст Сергій Стерненко, який блокує концерти: Бабкін хоч нагород із рук убивць не брав, з Лорак ситуація складніша

Нагадаємо:  

  • 24 травня 2018 року двоє невідомих скоїли замах на екс-керівника одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка.
  • Під час зіткнення активіст отримав ножове поранення у руку. Один з нападників утік, але згодом був затриманий. Інший – отримав від Стерненка смертельний удар ножем у живіт.
  • Поліція розслідує убивство нападника на Стерненка як умисне. Другого нападника поліція відпустила, він проходить у справі як свідок.
  • Стерненко просив передати матеріали досудового розслідування щодо нападу на нього з Одеської області в будь-який інший регіон України.
  • У поліції заявили, що зобов'язані розслідувати злочин, який стався на території регіону, а вирішувати підслідність справи має Генпрокуратура. Згодом справу передали до Києва.
  • Напад став третім нападом на Стерненка:  1 травня 2018 року невідомий вистрілив у нього ззаду з травматичної зброї. 7 лютого 2018 року на Стерненка напали біля його будинку.
  • Через рік після нападу на Стерненка справу не розкрито, також стало відомо, що частину доказів про попередні напади слідство, СБУ на Нацполіція загубили.
  • Стерненка підозрюють також у вчинені нападу на начальника одеської поліції Дмитра Головіна під час протестів проти забудови у Міському саду Одеси в листопаді 2017 року.
  • Національна поліція неодноразово відмовлялася коментувати розслідування різанини зі Стерненком.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування