14 березня 2001

Архів

Новини
21:26
На Заході вже втрачають терпіння
"Було б краще, якби він пішов. Прем'єр-міністр Ющенко - реформатор і стане дуже хорошим наступником", - говорить експерт. Західні держави так і не дошли до закликів до Кучми піти у відставку, але вони ясно дали зрозуміти, що внутрішня проблема стала перешкодою для співпраці бізнесменів з Києвом.
20:58
Презентація Тігіпка в Вашингтоні
Після Олександра Мороза до США побув Сергій Тігіпко, який, цього разу сказав саме те, що хотіли почути від молодого перспективного політика. Кодові слова - європейська інтеграція, швидкі реформи, прозоре розслідування справи Гонгадзе.
20:52
"Порнооскар" для Леоніда Даниловича
Підведені підсумки соціалістичного змагання – країна знає "найкращих у своїх спеціальностях". У переддень масштабно-карнавальної "Людини року" в Україні визначені антигерої. Найголовніші лаври дісталися "златоусту" і "соловейку" України.
18:59
Всіх студентів відпущено
14 березня рішенням Київського міського суду були скасовані адміністративні справи проти студентів, які брали участь в акціях опозиції 9 березня. Всіх студентів звільнено! За даними на середу, були затримані 50 студентів.
18:27
Опозиція готує Кваснєвського до зустрічі з Кучмою
Напередодні візиту Леоніда Кучми до Польщі у Варшаві польський керівник прийняв делегацію українських політиків та громадських діячів. Вони просять його на зустрічі з Кучмою "гостро поставити питання про беззаконня в Україні на міжнародному рівні з метою засудження українського керівництва світовою громадськістю".
18:00
Кругозір ПАРЄ: до свободи слова додалася Тимошенко
Жорстка реакція Ради Європи стала для влади чи не акомпанементом правління. У черговий раз про порушення взятих зобов'язань говорить Парламентська асамблея Ради Європи. Крім того, уперше ПАРЄ згадує про упереджене розслідування справи Тимошенко.
17:35
Стенограма допиту силовиків у Верховній Раді
Нові епізоди!
ГОЛОВУЮЧИЙ. Я розумію про те, що є можливість і необхідність запросити міністра внутрішніх справ, але він, Микола Васильович, де знаходиться сьогодні? Будь ласка, дайте відповідь народним депутатам.
Джига М.В. Він знаходиться на лікуванні.
ГОЛОВУЮЧИЙ. Міністр внутрішніх справ знаходиться на лікуванні. ( Ш у м у з а л і)
16:11
Депутати полюбили голову СБУ Радченка
коментарі політиків
Найбільше роздратування у народних обранців викликав перший заступник Кравченка Микола Джига. Голова СБУ Володимир Радченко вперше у новій якості прийшов до ВР. Він прийшов (!) і вже тільки це додало йому симпатій депутатів.
15:11
Радченко погано розпочав
Голова СБУ Володимир Радченко "дещо перебільшив", коли говорив про те, що автором одного анонімного дзвінка про мінування пам'ятника є журналіст "Радіо "Свобода". Той, що дзвонив, не приховував свого імені і говорив дещо про інше…
13:09
АКЦІЯ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ"
Події 9 березня не відбили мітингове завзяття у антикучмістів, і в середу Києвом знову ходили опозиційні колони. У районі вулиці Банківської скупчення міліції – з боку Лютеранської стоїть чотири автобуси. На підхваті – співробітники "в цивільному" з відеокамерами. Біля Конституційного суду поруч з адміністрацією президента – дві військових "машини-водомета".
11:51
Міліція попередила змову проти Кучми
Виявляється пам'ятник Шевченко 9 березня охороняли декілька тисяч міліціонерів, щоб вони разом з керівництвом держави підірвалися на міні. Принаймні, такий висновок можна зробити зі слів керівників правоохоронних органів в парламенті.
11:28
Українці ретирувалися з Вашингтону. Щоб з'явитися у Москві
Перший віце-прем'єр Юрій Єхануров несподівано повернеться до Києва у середу ввечері. Офіційні джерела посилаються на "термінові справи", які з'явилися у Єханурова в Україні. З провалом переговорів з МВФ це намагаються не пов'язувати і говорять про поїздку до Москви на доручення Кучми.
10:46
Міліція просить "розв'язати руки"
"Розв'язати руки міліції" для запобігання "громадянської війни" просить керівництво Вінницького управління МВС. Паралельно вінницька міліція заявляє про "безумовну підтримку президента як гаранта Конституції".
10:23
Кучма свідомо будує тоталітаритарну систему в Україні
Я переконана, що режим Кучми може піти аж до мого фізичного знищення, не тільки політичного, але я зробила свій вибір і буду продовжувати боротися з ним демократичними методами. Президент Кучма говорить, що я скоїла злочин. Мій єдиний "злочин" полягає в тому, що я боролася з корупцією, тіньовою економікою і тоталітаризмом, який був створений президентом України.