Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу проти Lb.ua закрили

П'ятниця, 3 серпня 2012, 14:19

Прокуратура закрила кримінальну справу щодо видання Lb.ua.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, таке рішення було ухвалено "за результатами перевірки, яка була організована за дорученням президента Віктора Януковича та вказівкою генпрокурора Віктора Пшонки.

"Прокуратурою міста Києва винесена постанова про закриття кримінальної справи за фактами порушення таємниці листування народного депутата Ландіка, через непослідовність позиції самого заявника, який неодноразово робив суперечливі заяви в пресі", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у постанові про закриття кримінальної справи зазначено, що "порушення закону зі сторони інтернет-видання у цій конкретній ситуації не спричинило істотної шкоди".

"Також роз’яснюємо, що згідно вимог чинного законодавства передбачено кримінальну відповідальність за порушення конституційного права на таємницю листування та порушення недоторканності приватного життя", - зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, депутата від Партії регіонів Володимира Ландіка обурила публікація в виданні Lb.ua від 18 листопада 2011 року, в якій розмістили фото, де він у сесійній залі парламенту веде СМС-листування про долю свого сина, який на той момент перебував під судом по звинуваченню в побитті дівчини.

Через 8 місяців після подачі Ландіком заяви прокуратура почала перевірку.

Шеф-редактор Lb.ua Соня Кошкіна заявила, що вважає заяву Ландіка лише приводом для розправи з виданням.

Пізніше Кошкіна опублікувала відкритого листа, у якому принесла вибачення Ландіку. У свою чергу Ландік попросив припинити кримінальне переслідування видання LB.ua.

18 липня прокуратура повідомила про відкриття проти видання кримінальної справи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування