Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фільми з Пореченковим заборонили. Канали просять просіяти продукцію РФ

Вівторок, 4 листопада 2014, 13:15

Держагентство України з питань кіно скасувало або відмовило в державній реєстрації 69 фільмів за участю російського актора Михайла Пореченкова.

Таке рішення ухвалили за зверненням Міністерства культури, Служби безпеки й Національної спілки кінематографістів України, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Держкіно.

"3 листопада відбулося засідання експертної комісії з питань поширення й демонстрації фільмів при Держкіно, яка рекомендувала Держкіно заборонити для кіно-, телепоказу, публічного комерційного відео, домашнього відео на території України 69 стрічок за участю актора, режисера, продюсера Михайла Пореченкова", - повідомляє відомство.

На підставі такого рішення експертної комісії Держкіно скасувало чи відмовило в державній реєстрації зазначеним фільмам.

"Російський актор Пореченков своїми діями зі зброєю в руках на підтримку тероризму вивів себе за межі контексту культури й мистецтва. Демонстрація фільмів із його участю після такого вчинку була б моральною підтримкою та поширенням ідеології тероризму й екстремізму", - заявив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Як відомо, 30 жовтня Пореченков приїхав у Донецьк попри заборону в'їзду в Україну у зв'язку з його підтримкою анексії Росією Криму. У Донецькому аеропорту він зробив кілька черг із кулемета убік українських позицій із позиції бойовиків.

Раніше Держкіно заборонило фільми "Піддубний", "Біла гвардія" і "Спецназ" із Пореченковим. Серед заборонених тепер – серіали "Бандитський Петербург. Барон", "Вулиці розбитих ліхтарів" 1 сезон, "Особливості національного полювання в зимовий період", "Особливості національної політики", "Ліквідація", "9 рота", "Убойна сила" 1-6 сезони.

Між тим, Національна рада з питань телебачення й радіомовлення України закликає телеканали переглянути підхід до показу продукції російського виробництва.

Регуляторний орган позитивно оцінює рішення каналу ICTV негайно скасувати показ серіалу "Агент національної безпеки" з Пореченковим.

Нацрада вважає неприпустимим "популяризувати" в українському ефірі Пореченкова, а також інших "російських митців, які своїми позиціями та вчинками демонструють неповагу до незалежності української держави та гідності громадян нашого країни".

"Зараз до Національної ради надходять скарги від суспільства та громадських організацій, в яких висловлюються вимоги припинити трансляції фільмів за участі російських акторів, що не лише підтримують агресію проти нашої держави, а й беруть участь у іміджевій візуальній підтримці цієї агресії", - повідомляє Нацрада.

"Ми виступаємо за саморегуляцію медіаринку в питаннях кіно- та серіального контенту. Закликаємо керівників українських телеканалів не чекати рішень державних органів, терміново прибрати з ефіру кінопродукцію російського виробництва, яка пропагує антиукраїнські настрої", - звертається цей орган.

Нацрада сподівається, що менеджери, власники та керівники телеканалів "проявлять свою громадянську позицію, патріотизм у складний для країни час".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: