Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яшин: Путіна мають допитати як свідка у справі Нємцова

Понеділок, 9 березня 2015, 15:04

Президент РФ Володимир Путін має бути допитаний як свідок у справі про вбивство російського опозиціонера, співголови партії РПР-ПАРНАС Бориса Нємцова.

Про це в інтерв'ю латвійському інтернет-виданню "Спектр" заявив глава московського відділення РПР-ПАРНАС Ілля Яшин.

"Може бути безліч екзотичних версій про "український слід" та "сакральну жертву". Але головним бенефіціаром, головним вигодонабувачем смерті Нємцова все ще залишається Путін", - заявив Яшин.

"І він повинен бути як мінімум допитаний як свідок. Я не можу звинувачувати його безпосередньо, невідомо, хто віддав наказ, але очевидно, що слід шукати замовників у владі", - додав він.

На думку Яшина, якщо обвинувачений Заур Дадаєв, який визнав свою причетність до вбивства Нємцова, дійсно служить у батальйоні МВС "Північ", це означає, що він підпорядковується командиру батальйону Алімбеков Делімханову, "найближчого людині Кадирова, якого часто називають його особистим кілером".

"Тоді сліди явно ведуть в Грозний безпосередньо в кабінет Кадирова. У такому випадку, відкритим залишиться питання, чи була це приватна ініціатива Кадирова або це було узгоджено з Путіним", - додав Яшин.

"Поки є побоювання, що все зведеться до покарання "стрілочників", чи то реальні вбивці, чи ні. Якщо замовники не будуть притягнуті до відповідальності, немає жодних сумнівів, що політичні вбивства в країні продовжаться, тому що розстріляли Нємцова люди повірять у власну безкарність" , - додав він.

Як відомо, президент Росії Володимир Путін нагородив орденом Пошани главу Чечні Рамзана Кадирова, він удостоєний нагороди "за трудові успіхи, активну громадську діяльність та багаторічну сумлінну працю".

Напередодні Кадиров прокоментував арешт ймовірного вбивці Нємцова - Заура Дадаева. За словами глави Чечні, Дадаєв - "справжній патріот Росії". 

Дождь

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування