Для інсценування смерті Бабченка використали свинячу кров

Четвер, 31 травня 2018, 17:45

Щоб інсценувати смерть російського журналіста Аркадія Бабченка, слідчі Служби безпеки України використали свинячу кров.

Про це заявив сам Бабченко, повідомляє Reuters.

За його словами, в ніч, вибрану для заходу, до нього в квартиру приїхав візажист, щоб загримувати його під "жертву стрільби".

Йому дали футболку з кульовими отворами і облили її свинячою кров'ю. Після цього відбулося "вбивство" і Бабченка повезли в морг. В кареті швидкої допомоги медики підтвердили його "смерть".

"Як тільки ворота моргу закрилися за мною, я воскрес", - сказав Бабченко.

Він розповів, що після цього змив кров і переодягнувся в простирадло, а потім почав моніторити новини про себе і зрозумів, що "був чудовим хлопцем".

"Давайте припустимо, що у воюючій країні оперативники, керівник служби безпеки країни воюючої, президент країни...От вони всі такі сидять і кажуть: "От нам нічого робити, а давайте Бабченку свинячої крові в ніс заллємо і завеземо в морг", - сказав Бабченко і додав, що оперативники займалися своєю справою і він їм повірив.

Також він заявив, що був готовий прострелити собі стегно, якщо це буде потрібно для успіху спецоперації. 

"Потрібно так - значить потрібно, потрібно кров - значить так... Я вже, коли їх запитав, що хлопці ми ж не будемо для достовірності мені стегно прострілювати, вони на мене подивилися як на ідіота. Хоча, я був готовий уже і на це, аби всю цю справу закінчити", - додав Бабченко.

Журналіст сказав, що погодився на операцію, бо хотів врятувати своє життя.

Бабченко підтвердив інформацію про те, що його дружина була в курсі  операції.

"Дружина, звичайно, знала, тому що все робилося в нашому будинку на її очах, але я дуже прошу не втягувати її в цю справу. Я втомився боятися за себе і не хочу боятися за свою сім'ю", - сказав він.

Увечері 29 травня стало відомо про нібито розстріл російського журналіста Аркадія Бабаченка на порозі його квартири у Києві. А ввечері 30 травня голова СБУ Василь Грицак заявив, що Бабченко живий: "вбивство" інсценувала його спецслужба, аби попередити справжнє вбивство і затримати замовника.

Читайте також: Все про "вбивство" Аркадія Бабченка та Бабченко живий!

Грицак заявив, що "організатора" вбивства Бабченка затримали. Нібито російські спецслужби завербували громадянина України Г., який найняв для вбивства колишнього АТОшника. А той допоміг СБУ – і відзвітував організатору, що "вбивство відбулось".

СБУ оприлюднила відео затримання замовника вбивства Бабченка.

У Генпрокуратурі заявили, що завдяки спецоперації вдалося отримати список із 30 осіб, яких нібито планували "прибрати", як і Бабченка.

Слідство попросило арештувати підозрюваного в організації "вбивства" російського журналіста Аркадія Бабченка.

Адвокат підозрюваного в організації вбивства російського журналіста Аркадія Бабченко Євген Солодко заявив, що його підзахисний відомий волонтер і є директором компанії з виробництва зброї.

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування