Відсутність прогресу у справі Шеремета: МВС знову киває на Росію

П'ятниця, 20 липня 2018, 10:50

В МВС знову заявили, що розслідування вбивства одного з керівників "Української правди" Павла Шеремета ускладнює неможливість дослідити контакти журналіста з колишніми представниками української влади, які переховуються в Росії.

Про це в ефірі "112 Україна" сказав Директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко.

"Потерпілий громадянин Російської Федерації Павло Шеремет мав активні контакти на території Російської Федерації, країни агресора, безпосередньо, перед моментом  вчинення злочину, зокрема з колишніми представниками влади, які втекли і переховуються в Росії", - сказав Шевченко.

"Неможливість дослідити ці контакти слідчим шляхом для українського слідства суттєво ускладнює розслідування", - пояснив він.

За словами Шевченка, основною версією вбивства Шеремета залишається професійна діяльність.

Рік тому Шевченко, коли виходив до учасників акції роковин убивства Шеремета, також заявляв, що розслідування ускладнює неможливість провести слідчі дії у Росії.

20 липня 2016 року одному з керівників "Української правди" підклали вибухівку під автомобіль. Він помер у кареті швидкої допомоги.

Слідство схиляється до версії про професійні мотиви вбивства, але ні організаторів, ні виконавців вибуху не встановило.

Поліція кваліфікувала вбивство за статтею "умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб".

Журналісти "Слідство.Інфо" у документальному фільмі "Вбивство Павла", спираючись на записи камер спостереження в районі вибуху, встановили: вибухівку вночі заклала під авто жінка, її прикривав чоловік – вони перебували поруч із місцем вибуху і вранці 20 липня.

Крім того, тієї ночі під будинком, де жив Шеремет, стояли підозрілі червоний "Мерседес" і сіра "Шкода", водій останньої Ігор Устименко виявився колишнім працівником СБУ, Устименка допитали.

Потім у поліції визнали, що припустилися помилок при розслідуванні вбивства Шеремета.

У вересні 2017 року стало відомо, що головне слідче управління Нацполіції засекретило всі судові рішення у справі про вбивство Павла Шеремета задля захисту життя осіб, "які беруть участь у кримінальному судочинстві".

У Центрі дослідження корупції й організованої злочинності вважають, що до вбивства Шеремета причетна українська влада.

У лютому 2018 року редактор-засновник "Української правди" Олена Притула виступила з вимогою до генпрокурора Юрія Луценка розслідувати загибель журналіста УП Павла Шеремета у 2016 році як терористичний акт.  

Читайте також: 2 роки без Павла

Пал Героїч, ви завжди з нами

Зі світлої сторони. "Українська правда" згадує Павла Шеремета



Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування