Луценко: Слідство отримало всі необхідні докази вини Савченко і Рубана

Четвер, 2 серпня 2018, 13:16

Слідство у справі нардепа Надії Савченко і керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана отримало усі необхідні докази, щоб довести вину підозрюваних.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко під час брифінгу у четвер.

"Ми в ході слідства отримали всі необхідні докази, які підтверджують первинну версію про підготовку масштабного теракту в центрі української столиці шляхом використання зброї, яка була надана зловмисникам – Савченко і Рубану – з відома російських офіцерів у чині підполковника і полковника, на території ДНР, після консультацій, які провела Савченко із Захарченко (Олександр – ватажок ДНР – ред.)", - сказав він.     

За його словами, зараз почався етап ознайомлення підозрюваних і їхніх захисників з матеріалами слідства. Луценко висловив сподівання, що ще цього року суд зможе розпочатися і війти в "активну справу". Він розповів, що справа налічує 10 томів. 

Як відомо, правоохоронці завершили розслідування у справі нардепа Надії Савченко та керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана.

Савченко та Рубану інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

Рубана затримали 8 березня на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.

Надію Савченко затримали 22 березня у Верховній Ради після того, як парламент зняв із неї недоторканність.  

Сама народний депутат відкидає звинувачення і стверджує, що вела розмови про організацію терактів, аби ввести в оману владу – і осміяти її.

Надія Савченко пройшла тестування на поліграфі ("детекторі брехні").

Їй загрожує покарання аж до довічного ув’язнення.

Читайте також: Ігри в тероризм. Що інкримінують Савченко

"Рада – сатанинський вертеп. Депутати – родина виродків". Найяскравіші цитати Савченко

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування