Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ наполягає на справжності своїх "доказів" щодо ​​MH17, незважаючи на розбіжності

П'ятниця, 21 вересня 2018, 04:56

У Міноборони РФ заявили про спроби дискредитаціі її "доказів" нібито причетності України до збиття Боїнга MH17.

Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Міністерство розповідає, що при створенні зенітної керованої ракети 9М38 в дослідно-конструкторській роботі на неї розроблявся комплект робочої конструкторської документації. У цей комплект входили екземпляр формалізованого формуляра на двигун, сопло та інші агрегати.

"У разі приходу в непридатність еталонного формуляра ("оригіналу") замість нього створювалася точна копія, яка називалася "відновлений оригінал", з якого також тривало тиражування формулярів, але вже під назвою "відновлений оригінал". Інформація про це відбивалася на полях даного документа", - йдеться в повідомленні.

При цьому там стверджують, що представлений в ході брифінгу Міноборони Росії формуляр двигуна був скопійований з відновленого 14 січня 1986 р оригіналу, про що і каже зроблений в формулярі запис.

Що трапилося з оригінальним "формуляром на двигун" міноборони РФ так і не пояснило, очевидно, пропонуючи вважати черговим збігом те, що прийшов в непридатність еталонний формуляр "оригінал" саме тієї ракети, якою, через майже 30 років, був збитий пасажирський літак.

Раніше, російське видання "Нова газета" виявило ознаки підробки в представлених Міноборони Росії "документах", які нібито вказують на українське походження ракети комплексу "Бук", якою був збитий МН-17.

Зокрема, в "документі" вказана дата виробництва ракети: 24 грудня 1986 року, а дата його заповнення 14 січня 1986 року, тобто майже на рік раніше.

Також автор дослідження звернув увагу на почерк заповнювача другого документа - "зведеної відомості на виріб". Людина, яка заповнювала бланк, писала цифру 2, кожен раз виводячи петлю нагорі і внизу. При цьому в заголовку відомості, де єдиний раз вказано серійний номер ракети - 8868720, цифра 2 виписана інакше.

Також помітно, що при написанні останніх двох цифр використовувалося світліше чорнило.

Стосовно сумнівів у справжності "документів" в міністерстві заявили, що вони передані голландській стороні і в разі відповідних запитів від Спільної слідчої групи "буде розглянута можливість додаткового проведення експертиз".

Раніше у Міністерстві оборони Росії заявили про фальсифікацію фото і відеодокументів, які свідчили про те, що рейс MH17 збив зенітно-ракетний комплекс "Бук", привезений з РФ.

Росія також показала запис телефонної розмови нібито українських військових як доказ щодо збиття літака Боїнг МН17 у 2014 році.

Міністр оборони Степан Полторак назвав фейком заяви Міноборони Росії щодо причетності України до збиття літака Боїнг МН17 у 2014 році.

Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам - Куала-Лумпур, було збито ракетою над контрольованою проросійськими сепаратистами територією Донбасу 17 липня 2014 року. Усі 298 осіб на борту загинули.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи літака "Боїнг" рейсу МН17 дійшла висновку, що лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК "Бук", доставленого з території Росії. Слідчі також опублікували відеозапис, на якому реконструйовано повний маршрут ЗРК з Росії в Україну.

В СБУ заявили, що слідство встановило осіб, причетних до збиття літака рейсу МН17.

Міноборони Росії причетність до катастрофи заперечує.

Напередодні річниці катастрофи малайзійського літака голови МЗС "Великої сімки" закликали Росію "повністю співпрацювати зі слідством, щоб встановити істину і досягти справедливості щодо жертв МН17".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: