Мосійчук: Джерела в ФСБ та "кадирівській діаспорі" попередили мене про замах

Понеділок, 1 жовтня 2018, 18:38

Член фракції "Радикальна партія Ляшка" Ігор Мосійчук заявив, що отримав повідомлення про підготовку чергового замаху на нього з боку російських спецслужб, а також на інших громадських діячів, що є ворогами Москви.

Про це він написав у Facebook.

За його словами, днями він отримав інформацію про це від двох не пов'язаних між собою джерел зі столиці Росії.

"Зі зрозумілих причин, я не можу назвати джерела цієї інформації. Та з огляду на наявні факти, я провів зустрічі із правоохоронцями, та почав вживати заходи задля своєї безпеки, та безпеки мирних жителів", - зазначив Мосійчук.

"Я довіряю виключно своїм джерелам та опубліковую лише перевірену інформацію і тільки з мотивів безпеки громадян, що можуть постраждати внаслідок замаху на мене", - додав політик.

Він зазначив, що намагається діяти на випередження, оскільки під час замаху на нього минулого року загинули невинні люди.

Також нардеп висловив сподівання, що зловмисники відмовляться від своїх планів, враховуючи що він про них знає і розповів публічно.

У коментарі телеканалу "112 Україна" Мосійчук розповів, що одне його джерело пов'язане із ФСБ Росії, а інше із так званою кадирівською діаспорою у Москві.

На питання, чи бува не піариться він на інформації про замах, нардеп відповів:

"Якщо хтось каже, що це піар, то скажу, що манав я такий піар".

Мосійчук наголосив, що постійно отримує погрози, але намагався на них не зважати, бо тоді "давно мав би ховатись у підвалі".

"Але гучні теракти готуються не лише проти мене, а й проти інших громадських діячів, що є ворогами Москви. Все це робиться з метою дестабілізувати ситуацію в Україні, та з бажання поквитатися за їх діяльність", - сказав політик.

На питання, чи відомі йому імена інших людей, на яких також плануються замахи, Мосійчук відповів, що ні.

Ввечері 25 жовтня 2017 року під телеканалом "Еспресо" в Солом’янському районі Києва стався вибух, загинули охоронець Мосійчука Руслан Кушнір і екс-працівник юридичного департаменту МВС Михайло Морміль, який проходив поруч із місцем вибуху.

Також до лікарні з серйозними пораненнями тоді потрапили політолог Віталій Бала та 56-річна Надія Тарасенко.

У квітні 2018 року в СБУ заявили, що вибух біля телеканалу "Еспресо" в Києві був замахом на життя народного депутата Ігоря Мосійчука і організувала його Росія.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування