Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Смертельне ДТП у Харкові: Дронов дав перші свідчення у суді

Вівторок, 2 жовтня 2018, 16:17

Один із учасників резонансної дорожньо-транспортної пригоди, що сталася у Харкові на вулиці Сумській у жовтні минулого року, водій Volkswagen Touareg Геннадій Дронов вибачився перед потерпілими у суді і заявив, що нічого не міг зробити.

Про це він розповів у Київському райсуді Києва 2 жовтня, повідомляє UA: Харків.

"Я не міг нічого зробити. Не встиг зреагувати фізично. Я навіть не відразу зрозумів, що відбулось, та хто у мене влетів. Всі деталі ДТП я показував під час слідчого експерименту. Нині ні прокурор, ні суд, ні експерти не змогли пояснити самого механізму ДТП. Всі тільки те й роблять, що твердять про уявну лінію", — сказав Дронов.

За даними видання NewsRoom, у суді чоловік стверджував, що зупинився на перехресті і побачив вдалині фари автомобіля Lexus, проте не визнав їх небезпекою для себе.

За його словами, він не подумав про те, що друга машина може не зупинитися, і тому не встиг зреагувати, коли та вилетіла перед ним.

"Я загальмував не менше ніж за 23 метри до перехрестя, щоб було видно дублюючий світлофор. Не пам'ятаю, на який сигнал рушив, але відразу ж за мікроавтобусом, який стояв в крайній лівій смузі. На той момент моя швидкість складала близько 40 кілометрів на годину. Звуковий сигнал при цьому я не чув", - розповів Дронов.

Також повідомляється, що водій Volkswagen Touareg попросив вибачення у родичів всіх жертв і постраждалих в результаті аварії. При цьому він знову зазначив, що не винен у трагедії.

"Той факт, що я не визнаю свою провину в цій трагедії, не може бути обтяжуючою обставиною. На моєму місці міг опинитися будь-хто з водіїв, які проїжджають це перехрестя. Я не визнаю свою юридичну провину, але я винен як людина", - заявив Дронов.

Крім того, він додав, що не бачить справедливості в цій справі і вважає дивним той факт, що швидкість Lexus так і не була встановлена ​​експертами.

Раніше Геннадій Дронов відмовлявся розповісти свою версію подій у день аварії.

18 вересня Київський районний суд Харкова залишив за гратами підозрюваних в скоєнні смертельного ДТП на вулиці Сумській - Олену Зайцеву і Геннадія Дронова до 16 листопада.

20 липня з’ясувалося, що у справі смертельної ДТП зник один з основних свідків– нарколог Олена Федірко, яка оглядала Зайцеву після наїзду на пішоходів.

Пізніше з'явилася інформація, що Федірко знаходиться на непідконтрольній Україні території.

Увечері 18 жовтня 2017 року в Харкові сталася смертельна аварія за участю автомобіля Lexus, який їхав на червоне світло і від зіткнення з Volkswagen Touareg вилетів на тротуар та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала в аварії.

За кермом Lexus перебувала 20-річна донька харківського бізнесмена Олена Зайцева. Аналіз показав присутність у сечі Зайцевої опіатів у момент скоєння ДТП.

Пізніше повторна експертиза не виявила опіатів у Зайцевої.

6 грудня, за висновками експертиз у справі про ДТП у Харкові, в організмі Зайцевої виявили речовини, які містять кодеїн. У МОЗ також підтвердили, що Зайцева була під наркотиками.

На одному з засідань Зайцева визнала свою провину у скоєнні ДТП.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: