РосЗМІ повідомляють про повну боєготовність бойовиків на Донбасі

П'ятниця, 14 грудня 2018, 14:17

Так званий "заступник командувача оперативного командування" окупованих районів Донецької області Едуард Басурін заявив, що на Донбасі всі військові частини бойовиків переведені в повну бойову готовність.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс".

За його словами, це нібито пов'язано з "загрозою наступальних дій з боку Збройних сил України".

Відзначається, що на даний момент підрозділи донецьких бойовиків доукомплектовані на 100% особовим складом, забезпечені необхідним озброєнням, технікою і боєприпасами.

Також повідомляється, що артилерійські підрозділи незаконних збройних формувань готові висунутися на заздалегідь підготовлені позиції і "вести вогонь по наступаючому ворогу".

Крім того "заступник командира" бойовиків розповів, що об'єкти інфраструктури в окупованому Донецьку посилені засобами протиповітряної оборони, а також "проведена робота по розосередженню запасу матеріальних засобів, і створення схронів озброєння і боєприпасів на всій території ДНР для ведення тотального опору".

Він додав, що жителі ОРДЛО "за покликом серця" прибули в Новоазовськ, Тельманове, Комсомольське, Старобешеве і сформували народні дружини, щоб "перешкодити просуванню української бронетехніки на маршрутах її руху, а також незаконному введенню обмеженого контингенту НАТО під виглядом миротворців".

Раніше повідомлялося, що Росія розпускає чутки про те, що Україна готує провокації на кордоні РФ.

Зокрема представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Україна нібито готує збройну провокацію на Донбасі для наступу на маріупольському напрямку з виходом до кордону з Росією.

5 грудня Захарова сказала, що Україна нібито перекидає війська до лінії розмежування на Донбасі і готує провокації із застосуванням хімічної зброї.

Нагадаємо, 25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу", разом із 24 моряками, 3 яких отримали поранення.

Україна у зв’язку з цим вирішила ввести воєнний стан у 10 областях.

3 грудня у навчальних центрах Збройних Сил України розпочали збори оперативного резерву першої черги – військових повезуть на навчання для підвищення боєготовності у разі нападу.

За словами начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка, навчання необхідні, оскільки Росія з кінця серпня зміцнює свої сили біля кордону з Україною, і зараз військова загроза з її боку – найбільша з 2014 року.  

Читайте також: Що таке воєнний стан, як він може вплинути на майбутні вибори, роботу ЗМІ і мої права?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News