Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна в ТКГ запропонувала встановити пункт моніторингу СММ ОБСЄ в Керчі

Четвер, 20 грудня 2018, 02:13

Голова української делегації у тристоронній контактній групі в Мінську Євген Марчук запропонував встановити пункт спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Керчі.

Про це повідомила представниця України в контактній групі, перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

"Марчук звернувся до ОБСЄ з пропозицією негайно розпочати постійний моніторинг безпекової ситуації в акваторії Керченської протоки, Азовського і Чорного морів, нагадав, що мандат СММ ОБСЄ розповсюджується на всю територію України, отже, й на Крим, й на ділянки українсько- російського кордону. Й запропонував встановити постійний пункт моніторингу СММ ОБСЄ в Керчі", - написала Геращенко.

Як повідомлялось, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Україна готує новий прохід військових кораблів через Керченську протоку.

Нагадаємо, 25 листопада у Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ протаранили та відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

Росіяни захопили 2 українських катери, 1 буксир та 24 українських військовослужбовців. Троє з українських моряків зазнали поранень. Усіх затриманих моряків та співробітників СБУ, які були на борту, було заарештовано. Їм висунули звинувачення у порушенні кордону.

Заарештованих українців етапували до Москви у СІЗО "Лефортово", трьох поранених утримують у медблоці слідчого ізолятора "Матроська тишина".

За словами уповноваженої ВР з прав людини Людмили Денісової, статус українських моряків як військовополонених, згідно з Женевською конвенцією, передбачає "особливу" модель звільнення.

В РФ заявили, що українські моряки, взяті у полон після обстрілу їхніх кораблів у Чорному морі, залишаться під вартою в РФ як мінімум до завершення судових процедур.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що російські прикордонники захопили українські кораблі тому, що ті "пішли в Керч"

Читайте також:

Війна у Керченській протоці: таран, штурмовики та захоплення українських кораблів

Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...