Справа Стерненка: за 8 місяців нікому так і не повідомили про підозру

Середа, 13 лютого 2019, 12:21

У кримінальному провадженні щодо нападу на екс-лідера одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка, під час якого Стерненко убив свого нападника, за понад 8 місяців розслідування жодному з учасників події так і не повідомили про підозру.

Про це йдеться у відповіді СБУ на запит "Української правди".

"У даному кримінальному провадженні повідомлення про підозру не оголошувалось. Досудове розслідування триває", - йдеться в повідомленні.   

На інші питання запиту у СБУ не відповіли, зазначивши, що "розголошення інших запитуваних відомостей, за рішенням слідчих, наразі не виявляється за можливе". 

 

У зв’язку з тим, що з моменту відкриття кримінального провадження минуло 8,5 місяців, "Українська правда" просила повідомити, на якому етапі перебуває розслідування, чи дослідили слідчі записи з камер відеонагляду і встановили перебіг подій; чи був зафіксований напад на Стерненка; чи відомо, хто спровокував бійку, яка призвела до смерті людини; чи встановлено, кому належав ніж, яким Стерненко завдав смертельного ушкодження нападнику; чи готується повідомлення про підозру учасникам інциденту і за якими статтями, а також чи готується повідомлення про підозру Стерненку і за якою статтею.

З цими ж питаннями "Українська правда" вкотре звернулася і до Національної поліції, оскільки до 25 жовтня 2018 року досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом нападу і фактом убивства, здійснювала поліція, однак відповіді наразі не отримала.

Читайте також: Активіст Сергій Стерненко, який блокує концерти: Бабкін хоч нагород із рук убивць не брав, з Лорак ситуація складніша

Нагадаємо:  

  • Увечері 24 травня 2018 року двоє невідомих скоїли замах на екс-керівника одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка.
  • Стерненко під час зіткнення отримав ножове поранення у руку. Один з нападників утік, але згодом був затриманий. Інший – отримав від Стерненка смертельний удар ножем у живіт.
  • Поліція розслідує убивство нападника на Стерненка як умисне.
  • Сам Стерненко спочатку заявляв, що ніж належав йому, а потім – що відібрав його у нападників.
  • Другого нападника поліція відпустила, він проходить у справі як свідок.
  • Стерненко просив передати матеріали досудового розслідування щодо нападу на нього з Одеської області в будь-який інший регіон України.
  • Однак в поліції заявили, що зобов'язані розслідувати злочин, який стався на території регіону, а вирішувати підслідність справи має Генпрокуратура.
  • Згодом справу передали до Києва.
  • Напад 24 травня був уже третім нападом на Стерненка. 1 травня 2018 року невідомий вистрілив у нього ззаду з травматичної зброї. 7 лютого 2018 року на Стерненка напали біля його будинку.
  • Стерненка підозрюють також у вчинені нападу на начальника одеської поліції Дмитра Головіна під час протестів проти забудови у Міському саду Одеси в листопаді 2017 року.
  • Національна поліція неодноразово відмовлялася коментувати розслідування різанини зі Стерненком.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

16:02
Ворог вночі атакував ще 2 ГЕС, під загрозою катастрофи опинилась і Молдова - Зеленський
16:02
Заступник аграрного міністра Польщі зривав переговори з Україною - польські асоціації
15:56
Топгенерал США заявив, що для Америки вже не так ризиковано відправляти ATACMS в Україну
15:33
Росія вдарила двома ракетами по Одесі. Їх збили, але уламки впали на цивільних
15:33
На Херсонщині тракторист підірвався на російській міні
15:30
Ризики для військових: петиція до Зеленського про обмеження роботи онлайн-казино зібрала голоси
15:21
Зеленський після Ставки: Через атаки РФ на ГЕС під загрозою не лише Україна, а й Молдова
15:16
Зарплати вчителів: Лісовий натякнув на потенційно нову систему мотивації
15:12
На березі Тиси можуть побудувати мультимодальний термінал для міжнародних перевезень
15:11
відео, фотоНа Харківщині сапери знешкодили російську авіабомбу
Усі новини...