Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Конгресі США вимагають доступу до деталей переговорів Трампа й Путіна

Вівторок, 5 березня 2019, 05:15

Демократи у Палаті представників Конгресу США вимагають від Білого дому забезпечення повного доступу до документів щодо переговорів президентів Сполучених Штатів і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна.

Про це пише газета The Washington Times, передає "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що лист з відповідною вимогою надіслали голови комітетів з розвідки і нагляду (Адам Шифф), міжнародних справ (Елліот Енгель) та урядової реформи (Елайдей Каммінгс).

Голови комітетів у листі повідомили про намір перевірити заяви ЗМІ про те, що Трамп нібито намагається приховати деталі переговорів з Путіним.

"Якщо ці заяви правдиві, то вони викликають серйозне занепокоєння у сфері нацбезпеки, контррозвідки та міжнародної політики, особливо у контексті триваючих активних спроб РФ завдати негативного впливу на американські вибори", - йдеться в листі конгресменів.

Нагадуємо:

  • Газета The Washington Post, посилаючись на чинних і колишніх високопоставлених чиновників, повідомила, що Трамп нібито приховує деталі своїх переговорв з Путіним. Зокрема зустрічі в Гамбурзі в 2017 році. За даними видання, навіть у секретних документах немає докладної інформації про особисті зустрічі Трампа з Путіним в п'яти місцях за останні два роки.
  • Пізніше Трамп заявив, що він не приховує нічого про свої розмови з президентом Росії і звинуватив власника WP Джеффа Безоса у використанні видання для лобіювання своїх інтересів.
  • Ще пізніше Трамп заявив, що він ніколи не працював на Росію і нічого не знає про записи свого перекладача.
  • 1 грудня 2018 року Трамп на саміті G20 провів неформальну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним.
  • 29 листопада 2018 року президент США Дональд Трамп скасував зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним на саміті G20 у Буенос-Айресі через взяття Росією в полон українських моряків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...