Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Спаринг" на стадіоні: Зеленському й Порошенку вже пропонують ведучих

Четвер, 4 квітня 2019, 14:03

Телеведуча Яніна Соколова готова провести дебати кандидатів у президенти Володимира Зеленського та Петра Порошенка на НСК "Олімпійський".

Також готовність модерувати дебати висловили шоумен Сергій Притула і навіть російська пропагандистка Ольга Скабєєва.

Яніна Соколова на камеру сказала: "Я згодна провести дебати, якщо будуть враховані умови обох кандидатів і ці умови будуть рівноцінні й справедливі, якщо наша розмова буде незалежною і наші дебати буде бачити вся країна".

На її думку, такі дебати дозволять зрозуміти, хто має хист і хто готовий очолювати країну.  

Речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян висловив думку, що на дебати кандидатів у президенти "досвідченішої і більш гідної ведучої", ніж Соколова, немає.

Тим часом, шоумен Сергій Притула запропонував штабам Зеленського і Порошенка свої послуги. Виходячи з графіка його гастролей, Притула вільний 5, 9-12, 15 і 18-19 квітня.

"Можу попрацювати модератором на дебатах. На безоплатній основі. Мій номер є у обох. Де НСК "Олімпійський" я знаю. Свистіть, якщо що… Будьте готові, що запитаю, чий Крим!", – заявив шоумен.

І російська пропагандистка Ольга Скабєєва написала у Твіттері: "Шановні кандидати в президенти України, Петре Олексійовичу й Володимире Олександровичу, відповідально заявляю, що я, Ольга Скабєєва, готова провести ваш передвиборчий спаринг".

А екс-лідер партії "УКРОП" Геннадій Корбан пропонує Національній спілці журналістів обрати ведучого й журналістів для дебатів Порошенка й Зеленського на НСК "Олімпійський".

"Дебати стали головною інтригою виборчої кампанії. Сторони обмінялися згодою. Тепер жоден із кандидатів не має права відмовитися. А значить show must go on", – написав він у Facebook.

"Пропозиція змагатися на стадіоні поламала звичний формат подібних батлів. Це буде не просто рамкова дискусія на Суспільному ТБ, а мега-концерт року, за яким спостерігатиме вся Україна і весь світ. Очевидно, що і ведучий має бути неформатним", – вважає Корбан

"І тому перша інтрига – хто буде модератором шоу? Ведучий, який влаштує обидві сторони і який зможе харизмою витягнути цей формат до рівня. Інша ж інтрига – хто з журналістів стане секундантами цієї дуелі? Які питання і від кого будуть задані? Можливо, цю функцію має взяти на себе Спілка журналістів", – написав він.

За словами Корбана, можна, "як у відомому фільмі "Гараж", наповнити боброву шапку записками з іменами – і нехай кандидати тягнуть наосліп".

Нагадаємо:

  • Після першого туру президентських виборів, який відбувся  31 березня, боротьбу за посаду глави держави продовжують Володимир Зеленський та Петро  Порошенко. 3 квітня шоумен покликав чинного президента дебатувати на стадіоні НСК "Олімпійський" – і той погодився.
  • Національна суспільна телерадіокомпанія України ("Суспільне") може провести трансляцію зі стадіону "Олімпійський", але це будуть не дебати, а радше агітація.
  • Другий тур виборів президента має відбутися 21 квітня. Дебати мають відбутися у п’ятницю, 19 квітня. Згідно з положенням ЦВК, дебати проводять у студії національного мовника.

УП, оновлено

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування