Новий радник Кличка про конфлікт з ОПУ: Це не війна, а несерйозна сутичка

Вівторок, 8 жовтня 2019, 08:27

Новий радник мера Києва Максим Бахаматов заявляє, що між Офісом президента та Віталієм  Кличком нема війни, а є лиш недомовки, несерйозна сутичка.

Джерело: інтерв’ю Бахматова УП.

Пряма мова: "Я не можу назвати це війною. Це якась несерйозна сутичка. Бо якщо ти хочеш дійсно вв'язуватись у війну, готуйся до неї. Готуй матеріали, готуй людей і показуй, що ти молодець". 

 
Фото УП 

"Так, є якісь недомовки. Була спроба якось публічно звинуватити. Я вважаю, що це непорядно так робити без фактів. Мають бути факти. Немає фактів – навіть не виходь. Я це розумів. І я розумів, що Адміністрація може робити якісь медійні вкиди". 

Деталі: Бахматов вважає, що "огидно так виходити", як вийшов на брифінг голова ОПУ зі звинуваченнями, що у Кличка працює інститут "смотрящих".

За його словами, він на місці Богдана "зробив би препродакшн, щоб не бути голослівним, не патякати язиком", тобто спершу зібрав докази, щоб "будь-яку людину, яку звинувачують в корупції, вивели в наручниках".

Бахматов додав, що без доказів заяви Богдана про те, що йому пропонували хабар, – "це марнотратство, голослівна історія і не по-пацанськи".

Що було раніше: 30 липня голова ОПУ Андрій Богдан заявив, що у приватній розмові мер Києва Віталій Кличко підтвердив йому, що не контролює Київраду. За словами Богдана, Кличко зізнався йому, що у Києві є 2-3 "смотрящих", які мають певні групи депутатів. Для того, щоб отримати більшість у КМР Кличко нібито вимушений знаходити зі "смотрящими" компроміси.

Голова ОПУ також заявив, що до нього приходили з пропозицією "пиляти" гроші Києва.

Знати більше: Києве мій! Як Зеленський збирається посунути Кличка 

Передісторія:

  • Офіс президента домагався звільнення Кличка з посади голови Київської міської держадміністрації з кінця липня.
  • Попередній склад уряду Володимира Гройсмана відмовився розглядати відставку Кличка.
  • 4 вересня Кабмін погодив відставку. Кличко назвав рішення Кабміну незаконним.
  • У партії "Слуга народу" є дві кандидатури на посаду голови КМДА – Ткаченко і бізнесмен Андрій Холодов.
  • Кличко заявив, що піде на вибори за будь-яких умов – будуть вони дострокові чи своєчасні.
  • 13 вересня група народних депутатів фракції "Слуга народу" внесла у Верховну Раду законопроект, який призначає позачергові вибори мера Києва та депутатів міської ради на 8 грудня 2019 року.
  • Документ також відокремлює посаду обраного мера столиці від посади голови КМДА, якого пропонується призначати и звільняти указами президента за поданням Кабінету міністрів.
  • Кличко заявив, що законопроект про столицю, авторства нардепів "Слуги народу" на чолі з Олександром Ткаченком, спрямований проти киян.
  • Верховна Рада 3 жовтня ухвалила цей проект закону у першому читанні. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування