Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Скандальний Кулик відсудив у Генпрокуратури 1 млн гривень

Вівторок, 17 грудня 2019, 12:19
Скандальний Кулик відсудив у Генпрокуратури 1 млн гривень

Окружний адміністративний суд Києва постановив виплатити колишньому прокурору Костянтину Кулику 1 мільйон 149 тисяч гривень невиплаченого заробітку.

Джерело: прес-служба ОАСК

Деталі: Військового прокурора військової прокуратури сил антитерористичної операції Костянтина Кулика у квітні 2017 року було звільнено з військової служби у запас. У жовтні 2019 року він подав до суду на Генпрокуратуру щодо невиплаченого заробітку.

Суд повідомляє, що відділ роботи з кадрами у семиденний строк після отримання наказу про звільнення кулика не направив до відповідного військового комісаріату примірник його особової справи з метою взяття останнього на військовий облік.

Дослівно: "Зокрема, судом встановлено, що розмір одноразової грошової допомоги в розмірі 50 відсотків місячного грошового забезпечення за кожний календарний рік служби, який мав бути виплачений позивачу, становив 468 217, 80  грн.

А оскільки час затримки виплати ГПУ такої суми, станом на час прийняття судового рішення, складав 663 робочі дні, судом, на підставі вимог 117 КЗпП України було, в тому числі, зобов’язано відповідача виплатити Кулику К.Г. його середній заробіток за весь час затримки у розмірі 1 149 734, 82 грн".

Передісторія:

  • У квітні 2017 року Костянтина Кулика було звільнено з посади прокурора АТО і призначено заступником начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва.
  • В листопаді 2019 року Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення з органів прокуратури скандального прокурора Костянтина Кулика.
  • На початку грудня джерела "Української правди" повідомили, що олігарх Ігор Коломойський намагається влаштувати Кулика на роботу в СБУ, аби той займався справами проти його конкурентів. Про це також повідомив колишній нардеп Сергій Лещенко.
  • На початку листопада стало відомо, що Кулик незаконно побудував додатковий поверх на кількасот квадратних метрів в елітному житловому комплексі Diplomat Hall у Києві. Будівництво відбувалося під під час розслідування його незаконного збагачення.
  • У 2016 році Кулику пред’явили обвинувачення у незаконному збагаченні на суму 2,8 млн грн. Зокрема, на матір прокурора і матір його дітей Ірину Німець оформлено низку об’єктів нерухомості в центрі Києва.
  • Після декриміналізації статті про незаконне збагачення суд продовжив судити Кулика по недіючій статті, бо не знайшов можливості закрити справу на стадії судового розгляду.
  • Наприкінці березня Кулик нібито висунув підозри представникам оточення президента Петра Порошенка. У ГПУ заперечили це й викликали його на допит. Але карати Кулика не стали.
  • Тодішній президент Петро Порошенко заявляв, що Кулик "отримав наказ" від олігарха Ігоря Коломойського звинуватити його у втручанні у "справу Курченка".
  • Кулик заявляв, що не зустрічався з Коломойським та його оточенням в Ізраїлі та Австрії.
  • Кулик також заявляв, що Порошенко і його соратники разом із керівництвом Генпрокуратури втручалися у розслідування провадження стосовно Сергія Курченка та його ймовірних спільників.
  • Коломойський говорив, що "переховував Ложкіна", коли, Кулик хотів вручити колишньому голові Адміністрації президента Порошенка Борису Ложкіну підозру.
  • The New York Times повідомляло, що український прокурор Костянтин Кулик склав англомовне досьє на 7 сторінок про корупцію Хантера Байдена – сина колишнього віце-президента США, чим сприяв боротьбі, яка призвела до розслідування щодо президента Дональда Трампа.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...