Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стерненко: Прийшла поліція з постановою про примусовий привід в СБУ

Четвер, 11 червня 2020, 09:18
Стерненко: Прийшла поліція з постановою про примусовий привід в СБУ

Екслідер одеського осередку "Правого сектору" Сергій Стерненко каже, що до нього прийшли правоохоронці із ухвалою суду про примусовий привід до Служби безпеки України.

Джерело: Стерненко в Facebook

Пряма мова: "Прийшла до мене додому поліція з ухвалою про примусовий привід в СБУ до слідчого для вручення повідомлення про підозру за самозахист. О 12:00 сьогодні буду туди йти".

 

Деталі: Стерненко каже, що буде радий бачити під СБУ та в суді тих, хто його підтримує. Активіст каже, що "буде весело".

Що передувало: 9 червня захист екслідера одеського "Правого сектору" Сергія Стерненка каже, що прийшов за повісткою у Службу безпеки, але слідчий не вручив підозру для активіста.

В СБУ "Українській правді" сказали, що Стерненко до них не приходив.

7 червня Стерненко заявив, що викликали до СБУ для вручення підозри. Однак активіст говорив, що повістку отримав невчасно, тому не може за нею з’явитись.

Читайте також: Майдан, наркотики, Аваков та інші війни Сергія Стерненка

Передісторія:

  • У 2018 році на одеського активіста Сергія Стерненка було вчинено три замахи, в ході третього, 24 травня загинув нападник
  • Поліція розслідує загибель нападника як умисне вбивство. Стерненко стверджує, що захищався.
  • На початку квітня ексзаступник генерального прокурора Віктор Трепак розповів, що Венедіктова заявила йому про необхідність повідомити Стерненку про підозру. Після цього Трепак пішов з посади.
  • Згодом Венедіктова сказала, що підозра Стерненку буде оголошена. Питання полягає лише у кваліфікації: вбивство чи вбивство при перевищенні меж необхідної оборони.
  • 6 травня у дев'яти містах України відбулися акції на підтримку Стерненка.
  • 14 травня Сергій Стерненко повідомив, що його викликали в СБУ на 18 травня для "для участі у слідчих і процесуальних діях". Активіст припускав, що слідство буде оголошувати йому підозру у вбивстві, однак цього не сталось.
  • 15 травня стало відомо, що двом чоловікам, які у 2018 році напали в Одесі на екслідера місцевого осередку "Правого сектору", оголосили підозру в хуліганстві.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування