Перегляд рішення про домашній арешт: Стерненко піде в суд

Вівторок, 16 червня 2020, 10:50
Перегляд рішення про домашній арешт: Стерненко піде в суд
Фото з Facebook Стерненка

Активіст Сергій Стерненко, якого 15 червня суд відправив під цілодобовий домашній арешт, заявляє, що розгляд клопотання про зміну адреси домашнього арешту призначили на 10:00 16 червня, але він не встигає приїхати до суду.

Джерело: Стерненко в Telegram

Пряма мова: "Щойно телефонувала секретар судді Мєлєшак щодо розгляду клопотання про зміну адреси домашнього арешту. Засідання призначили на 10:00. Тобто за 50 хвилин після повідомлення мені про засідання.

Я просто фізично не встигну туди доїхати. Це неможливо, зважаючи ще й на те що мені не можна пересуватись без охорони".

Деталі: Стерненко додав, що не поїде до суду і тому не кличе туди небайдужих українців.

За його словами, наразі біля суду чергують його адвокати.

Пізніше Стерненко повідомив, що засідання відклали до 12:30, тому він приїде у Шевченківський суд.

Що було раніше: Активіст Сергій Стерненко, якого 15 червня суд відправив під цілодобовий домашній арешт, разом з активістами влаштували акцію під помешканням генпрокурора Ірини Венедіктової, а потім пішли до Офісу президента. 

Під час обрання запобіжного заходу активісту під будівлею суду сталися сутички, поліція затримала 5 осіб. При цьому ЗМІ зафіксували, як правоохоронці били протестувальника. Пізніше в поліції заявили, що відсторонили причетних правоохоронців. 

Згодом Стерненко заявив, що голова Шевченківського райсуду пообіцяв адвокатам переглянути та роз’яснити судове рішення щодо призначення домашнього арешту Стерненку. 

Читайте також: Підозра року. Пояснюємо версію слідства у справі Стерненка 

Справа Стерненка: Пояснюємо позицію захисту

Майдан, наркотики, Аваков та інші війни Сергія Стерненка

Передісторія:

  • У 2018 році на колишнього лідера одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка було вчинено три замахи, в ході третього, 24 травня, загинув нападник. Поліція розслідує загибель нападника як умисне вбивство. Стерненко стверджує, що захищався.
  • На початку квітня ексзаступник генерального прокурора Віктор Трепак розповів, що генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила йому про необхідність повідомити Стерненку про підозру. Після цього Трепак пішов з посади. Пізніше Венедіктова сказала, що підозра Стерненку буде оголошена у будь-якому разі. 
  • 15 травня стало відомо, що двом чоловікам, які у 2018 році напали на Стерненка, оголосили підозру в хуліганстві, а 10 червня – що прокуратура закрила провадження проти загиблого Кузнєцова.
  • Вранці 11 червня до Стерненка прийшли правоохоронці із ухвалою суду про примусовий привід до СБУ.
  • Того ж дня йому повідомили про підозру в умисному вбивстві.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News