Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стерненко заявив, що розслідування нападу на нього зупинили

Неділя, 12 липня 2020, 17:27
Стерненко заявив, що розслідування нападу на нього зупинили

Екслідер одеського "Правого сектору" Сергій Стерненко заявляє, що слідство щодо третього нападу на нього, в ході якого загинув нападник, зупинено.

Джерело: Стерненко в Facebook

Пряма мова: "Розслідування третього замовного нападу на мене та пошук організаторів, посередників і замовника замаху не відбувається. Тепер офіційно.

За повідомленням слідчого, провадження щодо третього нападу на мене зупинили.

Формальною підставою для цього стало оголошення у розшук за хуліганство (так, коли тебе намагаються позбавити життя на замовлення, то це у нас "хуліганство") виконавця Олександра Ісайкула".

Деталі: Стерненко заявив, що СБУ дала втекти з України Ісайкулу ще 17 березня 2019 року.

Активіст зазначає, що для запобігання зупинці слідства він у травні звертався з клопотанням до прокурора Бозовуляка з вимогою виділити матеріали по виконавцю Ісайкулу у окреме провадження, і зупинити саме його.

Пряма мова: "А основне провадження необхідно було і далі розслідувати, бо досі немає підозр організаторам Подобєдову та Посувайлу, і слідство навіть не намагається шукати замовника та всіх інших співучасників.

Однак прокурор мені невмотивовано відмовив, і зупинили саме основне провадження. Теоретично жодні слідчі дії можуть не проводитись тепер роками.

Практично це означає, що Ірина Венедіктова за сприяння Авакова та за погодженням із Зеленським відмазує всіх причетних до спроб мене вбити. Відповідно, це ж стосується і всіх нападів на інших активістів в Одесі. Та і ще двох попередніх нападів на мене".

Деталі: Стерненко додав, що паралельно слідчий почав займатись "процесуальним терором" – надіслав йому 5 повісток на кожен день тижня із вимогою прибути о 10:00 в СБУ для ознайомлення із матеріалами провадження проти активіста.

Він розцінює такі дії слідчого як тиск, спрямований на виконання протиправної вказівки генпрокурора Ірини Венедіктової негайно передати справу в одеський суд та засудити його за необхідну оборону.

Що передувало: 3 липня Апеляційний суд не відпустив з-під домашнього арешту активіста Сергія Стерненка, підозрюваного в умисному вбивстві свого нападника.

Читайте також: Підозра року. Пояснюємо версію слідства у справі Стерненка

Справа Стерненка: Пояснюємо позицію захисту

Майдан, наркотики, Аваков та інші війни Сергія Стерненка

Передісторія:

  • У 2018 році на колишнього лідера одеського "Правого сектору" Сергія Стерненка було вчинено три замахи, в ході третього, 24 травня загинув нападник. Поліція розслідує загибель нападника як умисне вбивство. Стерненко стверджує, що захищався.
  • 15 травня стало відомо, що двом чоловікам, які у 2018 році напали в Одесі на екслідера місцевого осередку "Правого сектору", оголосили підозру в хуліганстві, а 10 червня – що прокуратура закрила провадження проти загиблого Кузнєцова.
  • Згодом суд скасував підозру Кузнецову та не дав дозвіл на затримання його спільника Олександра Ісайкула.
  • 11 червня Стерненку повідомили про підозру в умисному вбивстві.
  • 5 червня суд відправив його під цілодобовий домашній арешт, відмовивши у взятті на поруки. Пізніше Стерненку змінили адресу перебування на цілодобовому домашньому арешті: не місце реєстрації в Одесі, а місце проживання у Києві.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...