Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини понеділка і ночі: продовження протестів білорусів, підготовка до другої хвилі COVID-19

Вівторок, 11 серпня 2020, 08:00
Головні новини понеділка і ночі: продовження протестів білорусів, підготовка до другої хвилі COVID-19
Фото: TYT.BY

У Білорусі тривають протести, в Україні готуються до 2000 випадків коронавірусу за добу – новини, які були актуальні 10 серпня.

Про протести

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, згідно з даними Центрвиборчкому станом на 9:00 ранку 10 серпня, перемагає на виборах із результатом 80,23%.

Штаб Світлани Тихановської не визнає попередні підсумки виборів, які озвучила Центральна виборча комісія.

З 9 серпня у Білорусі затримали близько 3 тисяч осіб, які вийшли на протести.

10 серпня у Білорусі протести незгодних із перемогою чинного президента Олександра Лукашенка на виборах продовжились. 

Зокрема, ОМОН у Мінську почав жорстоко розганяти протестувальників. Ті у відповідь закидали силовиків коктейлями Молотова. 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що до мітингів невдоволених попередніми результатами виборів, на яких він переміг, причетні "ляльководи" з Чехії, Польщі, України та інших країн.

У МВС країни заявили, що в Мінську під час масових протестів загинув чоловік, який нібито збирався кинути в бік силовиків вибухівку. 

Засновник Telegram Павло Дуров заявив про запровадження у месенджері інструментів проти цензури, щоб білоруси могли і надалі користуватись платформою. 

Президент України Володимир Зеленський відреагував на сутички й затримання у Білорусі під час виборів президента закликом відмовитися від вуличного насильства та вести суспільний діалог.

Про підготовку до другої хвилі епідемії

Якщо в Україні щодоби фіксуватиметься понад 2 тис. випадків коронавірусної інфекції, то кількість смертей від неї збільшиться до 40-50 щодня.

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що створення "вільних економічних зон" на Донбасі дасть змогу оживити територію з точки зору бізнесу.

За минулу добу у столиці зареєстрували 66 нових випадків захворювання на коронавірус, що значно менше, ніж у попередні кілька діб, коли реєстрували від 120 до 200 випадків.

Київська влада наразі не має підстав вимагати від бізнесу отримання будь-яких дозволів та узгоджень на запуск прокату електросамокатів, оскільки прокат таких самокатів в Україні законодавчо не заборонений.

Перший президент України Леонід Кравчук, який тепер представляє Україну у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу, підтримує ідею Вітольда Фокіна поїхати на окуповану територію, а позицію Віктора Медведчука вважає неприйнятною.

Іран не буде компенсувати авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" вартість літака, збитого в січні в Тегерані, тому що він був застрахований європейськими фірмами.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування