Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини суботи і ночі: "перемир’я" у Карабаху, антирекорди COVID-19

Неділя, 11 жовтня 2020, 08:00

Від коронавірусу за добу померла рекорда кількість українців, у Нагірному Карабаху не вдалось дотриматись перемир’я – новини, які були актуальні 10 жовтня. 

Про коронавірус

За минулу добу, 9 жовтня, в Україні виявили 5 728 випадків коронавірусу, 108 людей померло, 1920 – одужало. 

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу повідомив, що за минулу добу встановлено два антирекорди – за кількістю летальних випадків та за кількістю госпіталізацій. 

За числом підтверджених випадків коронавірусу 9 жовтня Україна посіла 10 місце серед інших країн світу. 

Про Нагірний Карабах 

Результатом тривалих перемовин Вірменії та Азербайджану стала домовленість про перемир’я, яке вступає в силу з 12:00 10 жовтня. 

Проте Вірменія звинуватила Азербайджан у порушенні перемир'я і нанесенні удару по Еріцванку і Арцваніку. Арзербайджан також звинуватив Вірменію в обстрілі. 

Президент Азербайджану Ільхам Алієв підтвердив, що на території його країни знаходяться турецькі винищувачі F-16, але участь у боях не беруть.

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі. 

Про інші важливі новини 

Згідно з постановою Кабміну про залучення приватних лабораторій до безкоштовного проведення ПЛР тестувань на COVID-19, приватні лабораторії здійснюватимуть лише аналіз переданих їм зразків на своєму лабораторному обладнанні.

Народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Качура вважає, що Україна буде зобов'язана закупити російську вакцину від коронавірусу, якщо буде доведена її ефективність.

В.о. міністра освіти Сергій Шкарлет просить організувати на наступні два тижні дистанційне навчання для дітей через зростання захворюваності на COVID-19.

У суботу, 10 жовтня, під час масштабного параду в Пхеньяні Північна Корея продемонструвала нову міжконтинентальну балістичну ракету (МБР).

Розвідники 73 морського центру спеціальних операцій провели спільні навчання разом з колегами країн НАТО на есмінці Dragon Королівських Військово-Морських Сил Великої Британії.

Олександр Лукашенко, який виконує обов'язки президента Білорусі, у суботу вранці відвідав СІЗО КДБ. Там він зустрівся з Віктором і Едуардом Бабарико, Лілією Власовою та іншими політв'язнями.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування