Головні новини неділі і ночі: трагедія на Львівщині, "інтелектуальний локдаун"

Понеділок, 30 листопада 2020, 07:00

У лікарні на Львівщині двоє пацієнтів з COVID-19 померли через відключення електрики у реанімації, Давид Арахамія оцінює ймовірність введення локдауну у 90% – актуальні новини 29 листопада.

Про трагедія на Львівщині

27 листопада у Жовкві на Львівщині через відсутність електропостачання у реанімації місцевої лікарні померло двоє людей, що були підключені до апаратів штучної вентиляції легень. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко, коментуючи інцидент, заявив: "Будемо розбиратися та робити кадрові висновки, зокрема й на рівні райдержадміністрації".

У свою чергу голова ЛОДА Максим Козицький повідомив, що ініціює подання про звільнення голови Жовківської РДА, а перед Жовківською районною радою ініціює звільнення головного лікаря медичного закладу. Також департаментом охорони здоров’я ЛОДА розпочато службову перевірку щодо дій медичних працівників Жовківської ЦРЛ.

Про "інтелектуальний локдаун"

Очільник парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія оцінює ймовірність введення жорстких карантинних заходів на певний період для протидії поширенню коронавірусу у 90% і повідомив, що уряд готує "інтелектуальний локдаун".

Про протести у Мінську 

У неділю, 29 листопада, Мінськ знов заполонила спецтехніка і силовики, які аби розігнати демонстрантів застосовували сльозогінний газ та світлошумові гранати.

Влада закривала центральні станції метро та блокувала ​​інтернет.

Затримані понад 400 осіб, серед яких, зокрема, журналісти.

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Компанія Ілона Маска Spacex готує міжпланетний корабель Starship, який, зокрема, має доставити людину на Марс, до першого тестового польоту на 15 кілометрів. Остаточна передстартова перевірка запланована на понеділок.

За даними екзит-полу, проведеного компанією Info Sapiens, у другому турі виборів мера Чернівців перемагає представник партії "Єдина альтернатива", бізнесмен Роман Клічук.

В Офісі президента наголошують, що заява заступника керівника ОП Олега Татарова щодо діяльності НАБУ є його особистою думкою та не відображає офіційної позиції президента.

Українські військові зірвали намагання ворожої диверсійно-розвідувальної групи провести мінування позицій військ ООС.

У обраного президента США Джо Байдена, який граючись з однією зі своїх собак отримав травму ноги, лікарі діагностували тріщини в двох кістках правої щиколотки.

Обраний президент США Джо Байден, заявив про свій намір створити команду з комунікацій Білого дому, в якій ключові пости займуть лише жінки.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування