Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини понеділка і ночі: кінець локдауну, Путін та палац

Вівторок, 26 січня 2021, 07:00

Україна повернулася до попередніх обмежень, уряд думає про адаптивний карантин, Путін особисто прокоментував розслідування Навального — актуальні новини 25 січня.

Про обмеження

Відсьогодні в Україні знову діють карантинні обмеження, притаманні для помаранчевого рівня епідемічної небезпеки.

Кабінет міністрів збирається вивчити ситуацію з коронавірусом в регіонах і у разі необхідності ввести там адаптивний карантин.

Про палац Путіна

Путін вперше прокоментував розслідування Олексія Навального — президент РФ заявив, що палац в російському Геленджику йому ніколи не належав, а цим розслідуванням росіянам "намагалися промити мізки".

Також Путін відреагував на мітинги — він вважає масові акції протесту на підтримку опозиціонера Навального небезпечними.

Штаб Олексія Навального кличе прихильників опозиціонера на нові мітинги найближчої неділі — 31 січня.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба прокоментував особистість Навального, заявивши, що ним не варто зачаровуватись, хоча Україна підтримує його звільнення.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про Толоку Української правди

УП дарує футболку з оновленим Дон Кіхотом кожному підписнику Толоки УП, який підтримає видання від 1000 грн на рік. Акцію продовжено до кінця січня.

Долучайтеся до Толоки УП і отримуйте ексклюзивні промокоди від бізнес-партнерів Української правди.

Про інші важливі новини

На столичних дорогах встановили декілька нових дорожніх знаків "Зміна покриття" — вони попереджають водіїв, що ті в'їжджають на аварійно-небезпечну ділянку з різним дорожнім покриттям.

Єврокомісія оновила критерії, які держави-члени повинні враховувати, знімаючи обмеження, та запропонувала жорсткіші вимоги для мандрівників, які в’їжджають до ЄС — серед них обов’язкові ПЛР-тести і карантин.

На виборах мера Конотопа перемагає представник ВО "Свобода" Артем Семеніхін, сам він уже оголосив про свою перемогу.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляє, що тижнева статистика щодо поширення COVID-19 покращилася завдяки жорсткому карантину.

За добу 24 січня в Україні діагноз COVID-18 підтвердили 2 516 людям, госпіталізували 1 166 осіб, не змогли врятувати 63 хворих, водночас одужали 5 783 особи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування