Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 23 лютого: вирок Стерненку, перша вакцина в Україні

Вівторок, 23 лютого 2021, 20:31
Новини 23 лютого: вирок Стерненку, перша вакцина в Україні

Суд дав Стерненку 7 років тюрми у справі викрадення і катування людини, В Україну прибула перша партія вакцини від COVID-19, — актуальні новини 23 лютого.

Про вирок Стерненку

Суд у справі викрадення і катування людини призначив екслідеру одеського "Правого сектору" Сергію Стерненку та його соратнику Руслану Демчуку по 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна.

Прессекретар президента Юлія Мендель заявила, що Володимир Зеленський не втручається в розслідування та розгляд кримінальної справи проти Сергія Стерненка та не пропонував йому жодних посад. 

Водночас адвокат Стерненка Масі Найєм каже, що Зеленський пропонував Стерненку посаду в одному з правоохоронних органів. Співрозмовник УП з оточення Зеленського повідомив, що йдеться про посаду в одеському управлінні СБУ.

Тим часом парламентська фракція "Голос" ініціює збір підписів за відставку генерального прокурора Ірини Венедіктової у зв'язку з вироком Стерненку. 

Ввечері на розі вулиці Банкової та Інститутської близько тисячі людей протестують проти ув'язнення Сергія Стерненка.

Про першу вакцину в Україні

В Україну прибула перша партія вакцини AstraZeneca - 500 тисяч доз, їх вистачить на щеплення проти COVID-19 для 250 тисяч осіб.

Крім того, МОЗ зареєструвало вакцини Oxford/AstraZeneca та Pfizer-BioNTech проти COVID-19 для екстреного медичного застосування.

Про інші важливі новини

В Україні оновили список "червоних", "помаранчевих" та "жовтих" областей за показниками захворюваності на коронавірус, рівнем госпіталізації та завантаженістю лікарень.   

Ексголові правління "Приватбанку" Олександру Дубілету та ще двом колишнім високопосадовцям цього банку повідомили про підозри у розтраті чужого майна на суму 136 млн грн.

Верховна Рада схвалила законопроєкт №4531 про відновлення конкурсів на зайняття посад держслужби – з урахуванням пропозицій президента Володимира Зеленського, який пропонував розширити повноваження в.о. міністрів.

Забезпечення діяльності президента Володимира Зеленського у 2020 році за мінімальними підрахунками коштувало платникам податків 30,8 мільйонів гривень, без витрат на держохорону.

Міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що медіахолдинг "Новини" з каналами Віктора Медведчука, який попав під санкції РНБО, створив нове ТОВ з такою ж назвою.

22 лютого в районі проведення ООС вбили одного українського бійця і поранили двох, а з початку доби 23 лютого ще один боєць ОС загинув і один зазнав поранень.

Уряд України позивається до Європейського суду з прав людини зі звинуваченнями проти Російської Федерації через замах на Навального та політичні вбивства. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...