Новини 24 березня: заяви Данілова, смерті вакцинованих в Україні

Середа, 24 березня 2021, 20:31
Новини 24 березня: заяви Данілова, смерті вакцинованих в Україні

Данілов: В Україні немає слова "Донбас", його нав'язує Росія, Лікарі назвали причину смерті вакцинованої від COVID-19 військової, — актуальні новини 24 березня.

Про заяви Данілова 

Секретар РНБО Олексій Данілов закликає не називати Донеччину і Луганщину Донбасом, оскільки це слово є наративом, нав’язаним країною-агресором.

Окрім того, за словами Данілова, найближчим часом Рада нацбезпеки може провести окреме засідання щодо ковіду. Данілов не виключає, що у випадку погіршення ситуації з коронавірусом у різних регіонах доведеться "закрити всю країну".

Про смерті вакцинованих

МОЗ просить не робити передчасних висновків щодо причин смерті військовослужбовиці в Одеській області, яка померла через 2 дні після щеплення проти коронавірусу, адже інші 9 осіб, вакциновані з того ж флакону, в нормі.

Згодом у МОЗ повідомили, що причина смерті військовослужбовиці – гостра серцево-судинна недостатність.

Вранці 24 березня в міській клінічній лікарні №3 Чернівцях зафіксували смерть провізора аптеки військового госпіталю, яку декілька днів тому вакцинували від коронавірусу. Попередня причина смерті – гострий мозковий інсульт.

Про інші важливі новини

Робоча група так званої Державної ради окупованого Росією Криму готує позов, який подадуть у кримський "суд", через "водну блокаду".

ДБР за погодженням ОГП повідомило про підозру колишньому прем’єр-міністру Миколі Азарову у вчиненні останнім державної зради за попередньою змовою групою осіб через підписання у 2010 році Харківських угод.

Мер Києва Віталій Кличко закликав киян користуватися громадським транспортом столиці тільки за крайньої потреби, поки в місті діють суворі карантинні обмеження через спалах захворюваності на коронавірус, інакше можливий жорсткий локдаун.

Асоціація перевізників Києва та Київської області має намір просити владу столиці офіційно заборонити роботу маршруток, щоб не збанкрутіти, проїзд також подорожчає.

Комплексна комісійна судово-медична, транспортно-трасологічна та автотехнічна експертиза дійшла висновку, що лідер Народного Руху В'ячеслав Чорновіл був смертельно травмований у результаті ДТП в березні 1999 року, підтверджень інших версій загибелі наразі немає.

Київський активіст, голова громадської ініціативи "Захистимо Протасів Яр" Роман Ратушний вимагає від заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка та МВС спростувати та не поширювати інформацію про його участь у мітингу під ОП 20 березня. 

Кіпр з 1 квітня цього року відкриває свої кордони для всіх відвідувачів з України.

Німеччина закликає Європейську комісію розпочати спільні закупівлі російської вакцини "Спутник V" для країн Європейського союзу.

Держбюджет отримав за перші дві ліцензії наземного казино 72 мільйони гривень - ліцензії оплатили ТОВ "ПРИМУМ" (готель "Гагарін" в Одесі) та ТОВ "НЕБУЛА ГЕЙМС" (Львів).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...