Головні новини суботи і ночі: “відпочинок” Тупицького, нові карантинні зони

Неділя, 28 березня 2021, 08:00
Головні новини суботи і ночі: “відпочинок” Тупицького, нові карантинні зони

Зеленський скасував указ про призначення Тупицького, МОЗ оновило список "червоних" зон – актуальні новини 27 березня.

Про Тупицького

Президент Володимир Зеленський скасував укази експрезидента Віктора Януковича про призначення суддів КС Олександра Тупицького та Олександра Касмініна.

За словами Зеленського, "вказані особи можуть відправлятися на заслужений відпочинок".

Про "червоні зони"

Міністерство охорони здоров’я двічі за день оновило перелік "червоних" карантинних зон. Зранку МОЗ віднесло до "червоного" рівня 13 регіонів.

Однак згодом відомство викреслило з "червоних" зон Рівненську, Черкаську та Чернігівську області. Їх тепер віднесено до "помаранчевих".

Про інші важливі новини

26 березня в Україні зафіксували 17 424 випадки коронавірусу, 290 хворих померли, госпіталізовано 4 747 осіб і 7 124 людей одужали. За добу проти COVID-19 щепили 17 939 людей.

Бразильський Інститут Бутантан розробив вакцину проти коронавірусу і чекає дозволу для старту клінічних випробувань на людях.

Влада Тернопільщини отримала попередження через вакцинацію поза чергою – раніше в області позачергово вакцинували працівників приватних підприємств "Агропродсервіс" та "Тернопільського м’ясокомбінату".

Усі автозаправні станції в Україні пройдуть перевірку, оскільки Україна, за словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, щорічно  втрачає мільярди через діяльність нелегальних АЗС.

Колишнього нардепа Семена Семенченка, арештованого у справі приватної військової компанії, госпіталізували через погіршення самопочуття і до нього не пускають захисників.

Понад три сотні суден стоять в очікуванні проходу через Суецький канал, заблокований контейнеровозом Ever Given, що сів на мілину.

Зеленський заявив, що висловлювання окремих українських політиків "сильно заважають" перегляду індійським урядом рішення щодо обмеження на експорт вакцини CoviShield.

О 3:00 28 березня Україна перейшла на літній час – стрілки годинника переводять на одну годину вперед.

30 березня відбудеться позачергове засідання парламенту. На ньому депутати планують вислухати керівництво СБУ, ДБР й Нацполіції щодо подій на Банковій 20 березня.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування