Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини вівторка і ночі: штраф компаніям Коломойського, Держдеп про права людини

Середа, 31 березня 2021, 08:00
Головні новини вівторка і ночі: штраф компаніям Коломойського, Держдеп про права людини

АМКУ наклав штраф у розмірі 4,7 млрд грн на компанії групи "Приват" Ігоря Коломойського, американський Держдеп оприлюднив звіт про порушення прав людини в Україні – актуальні новини 30 березня.

Про штраф для паливних компаній

Антимонопольний комітет визнав дії компаній групи "Приват" Ігоря Коломойського антиконкурентними узгодженими діями і наклав на компанії штраф – 4,7 млрд грн.

Мова йде про ТОВ ВТФ "Авіас", ТОВ "Торговий Дім "Авіас", ТОВ "Пром Гарант Плюс", ТОВ "Альянс Еволюшн", ПАТ "Укртатнафта" та 169 операторів АЗС (у т. ч. ПАТ "Укрнафта").

Про звіт Держдепу США

Держсекретар США Ентоні Блінкен представив 45 щорічну доповідь про дотримання прав людини, в якій повідомляється про зловживання і порушення в країнах світу.  В Україні істотні проблеми прав людини, зокрема, включали вбивства, тортури, незаконні арешти або затримання тощо.

Згідно зі звітом, влада, як правило, не вживала адекватних кроків для судового переслідування або покарання більшості посадових осіб, які здійснювали зловживання, що створювало атмосферу безкарності.

Про інші важливі новини

Україна отримала підтвердження від глобальної ініціативи з розподілу вакцин COVAX про виділення ще мільйона доз вакцини Pfizer.

У Львові продовжили посилений карантин до 12 квітня у зв’язку зі зростанням кількості хворих на COVID та госпіталізацій — транспорт переходить в режим спецперевезень.

Верховна Рада проголосувала за закон, який надає електронній версії паспорту у смартфоні статус повноцінного документа – таким чином Україна стала першою країною, де електронні паспорти мають таку ж юридичну силу, як їх фізичні аналоги.

Рада ухвалила виплати 8 тисяч гривень підтримки для ФОП та найманих працівників, діяльність яких обмежена через локдаун.

СБУ провела слідчі дії щодо членів громадської організації "Український вибір" у справі про сприяння незаконній окупації Росією Криму.

Рада призначила вибори мера Харкова на неділю 31 жовтня 2021 року.

Один із членів охоронної фірми "Donbass Battalion corporation", яку СБУ вважає незаконною ПВК під керівництвом екснардепа Семенченка, співпрацював зі слідством і був звільнений від відповідальності.

За добу 29 березня в Україні діагноз COVID-19 встановили 10 533 особам, госпіталізували 2 597 осіб, померли 286 хворих, одужали 3 576 осіб.

Російські хакери викрали тисячі електронних листів чиновників Держдепу США в минулому році. Про цей інцидент раніше не повідомлялося.

Рада ухвалила ініційований президентом закон, який має на меті реформувати систему військових комісаріатів та дозволяє призивати без мобілізації резервістів у випадку "особливого періоду".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування