Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини суботи і ночі: ДТП з українцями у Польщі, візит Вселенського патріарха в Україну

Неділя, 7 березня 2021, 07:00
Головні новини суботи і ночі: ДТП з українцями у Польщі, візит Вселенського патріарха в Україну

У Польщі рейсовий автобус з українцями потрапив у ДТП, Вселенський патріарх Варфоломій приїде до України, – актуальні новини 6 березня.

Про ДТП у Польщі

У Польщі рейсовий автобус Познань-Херсон потрапив у ДТП. Спочатку повідомлялось про 6 загиблих та 35 травмованих українців. 

За уточненими даними, внаслідок аварії загинули 5 людей, а не шість.

За попередньою версією поліції, водій не впорався з керуванням, у результаті чого транспортний засіб злетів у кювет та перекинувся.

Про візит патріарха

Заступник голови парламентської фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук повідомила, що Вселенський патріарх Варфоломій приїде до України на святкування Дня Незалежності.

Про інші важливі новини

Державна комісія з ТЕБ та НС віднесла Закарпатську область до "червоного рівня" епідемічної небезпеки з 8 березня.

Глава МЗС Словаччини Іван Корчок прокоментував інцидент з написами на словацькому консульстві у Харкові.

Народні депутати від ОПЗЖ Ренат Кузьмін і Тарас Козак багато разів за час агресії РФ на Донбасі літали до РФ і окупованого Криму з Росії.

Українська біатлоністка Юлія Джима здобула срібну медаль у спринті на 7,5 км на етапі кубка світу, який проходить в Нове-Место (Чехія).

Державна комісія ТЕБ та НС доручила головам Закарпатської, Івано-Франківської, Одеської, Рівненської, Чернівецької обласних та Київської міської держадміністрацій протягом тижня забезпечити киснем не менше 80% ліжкового фонду, відведеного під COVID-19.

У Словаччині розгорівся конфлікт між членами уряду після непогодженого візиту угорського глави МЗС Петера Сійярто у місто Комарно, де понад половину населення складають етнічні угорці.

Заступник міністра охорони здоров'я Ігор Іващенко розповів, що МОЗ оштрафує постачальника китайської вакцини Sinovac, компанію "Лекхім", за несвоєчасну доставку препарату в Україну.

Заступник голови Офісу президента Роман Машовець та очільник ГУР Кирило Буданов просили представника служби розвідки Великої Британії Лі Лоуренса завадити виходу розслідування Bellingcat про зрив операції по захопленню "вагнерівців".

Протягом суботи в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Росії здійснили 8 обстрілів, українські бійці відкрили вогонь у відповідь.

Поліція затримала чоловіка, який погрожував гранатою підірвати одне із відділень поліції міста Суми. 

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко повідомив про часткове відновлення газу на котельнях "Донецьктеплокомуненерго" після заяви "Донецькоблгаз" про відмову постачати газ, поки не вирішиться питання заборгованості.

За минулу добу Україна серед країн світу займає 10 місце за кількістю нових інфікувань коронавірусом, серед країн Європи – 6 позицію.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: