Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини понеділка і ночі: Марш жінок, фільм про палац Лукашенка

Вівторок, 9 березня 2021, 06:30

У центрі Києва кілька сотень людей вийшли на Марш жінок, присвячений Міжнародному жіночому дню, білоруська опозиція випустила фільм про статки Лукашенка – актуальні новини 8 березня.

Про Марш жінок

8 березня на столичній Михайлівській площі кілька сотень людей вийшли на Марш жінок, присвячений Міжнародному жіночому дню.

Учасники акції вимагають ратифікувати Стамбульську конвенцію, скандують один з найпоширеніших феміністичний слоганів "Моє тіло – моє діло".

Також лунають гасла "Свобода, рівність, солідарність", "Щоб я не носила, це не ваше діло".

На акції присутні прапори України та ЛГБТІК спільноти.

Окрему колону на Марші жінок у Києві сформували білоруски. Вони подякували Україні за гостинність і нагадали про політичну кризу в Білорусі, яка почалась після президентських виборів. Варто зауважити, що за даними міжнародної правозахисної організації Amnesty International, влада Білорусі прицільно переслідує жіночі організації в країні.

Про статки білоруського диктатора 

Опозиційний білоруський Youtube-канал NEXTA опублікував фільм "Лукашенко. Золоте дно" про статки самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

У фільмі розповідається про численні резиденції Лукашенка – як офіційні, так і "подаровані" близькими бізнесменами.

Також описаний автопарк, який він використовує, з автомобілями за сотні тисяч і навіть мільйони доларів, включаючи ретро-автомобілі.

Окремий фрагмент фільму стосується авіапарку – кілька літаків і вертоліт, на яких Лукашенко минулого року літав над протестним Мінськом.

Про інші важливі новини

Україна третє в Європі за кількістю нових випадків COVID

Новий прототип міжпланетного корабля Ілона Маска встановили на космодромі SpaceX у міста Starbase

Біля резиденції президента Володимира Зеленського у Конча-Заспі під Києвом у понеділок пройшла акція прихильників Сергія Стерненка, засудженого до більш ніж 7 років ув'язнення у справі викрадення і катування людини.

Міжнародний олімпійський комітет не визнав Віктора Лукашенка, сина Олександра Лукашенка, новим президентом Національного олімпійського комітету Білорусі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування